Sípia amb mandonguilles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sèpia és un cefalòpode ric en proteïnes i en minerals com el fòsfor, el potassi, el magnesi, i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
700 ml de brou de carn
700 g de sípia neta
400 ml de fumet blanc
250 g de sofregit
250 g de picada de vedella magra
200 g de picada de porc magre
150 g de molla de pa
150 ml de nata
50 g de cansalada fumada
1 ou
30 avellanes
30 ametlles
1 presa de xocolata
1 carquinyoli
Un grapat de pinyons
Llorer
Julivert
Sal
Pebre negre
Farina
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 150 g de molla de pa amb 150 ml de nata i ho barregem.
- Tallem a la microbrunesa les potes i les aletes de sípia i 50 g de panxeta fumada.
- Aixafem el pa que teníem al bol amb la nata i hi afegim 1 ou, 250 g de picada de vedella, 200 g de picada de porc, la sípia i la cansalada fumada, sal i pebre negre. Ho barregem tot.
- Filmem el bol i el deixem 1 hora a la nevera.
- Traiem el bol reposat de la nevera i fem boles amb la massa.
- Enfarinem les mandonguilles i les fregim en una paella gran que pugui contenir una bona quantitat d'oli. Reservem les mandonguilles en una safata amb paper absorbent.
- Traiem la sípia de la nevera i la tallem a mida mossegada. Després la saltem en una cassola amb un raig d'oli OVE. La reservem.
- Traiem de la nevera un tàper amb 250 g de sofregit, la melsa de la sípia, 400 ml de fumet blanc i 700 ml de brou de carn. Escalfem junts el brou i el fumet i hi afegim una punta de la melsa de la sípia. En reservem una mica.
- Escalfem el sofregit a la cassola on hem fet la sípia. Hi aboquem la barreja de brous ja calenta. Ho remenem i ho deixem bullir durant 10 minuts.
- Hi afegim la sípia reservada i la deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Hi afegim les mandonguilles i les deixem bullir durant 10 minuts més.
- Piquem en un morter 30 avellanes i 30 ametlles torrades, 1 presa de xocolata, 1 carquinyoli i 20 fulles de julivert. Hi afegim la barreja de brou i fumet que havíem reservat.
- Afegim a la cassola 1 fulla de llorer i la picada. Ho salpebrem i ho deixem a foc baix durant 5 minuts.
- Ho servim tot afegint-hi un grapat de pinyons.