Sípia amb mandonguilles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sèpia és un cefalòpode ric en proteïnes i en minerals com el fòsfor, el potassi, el magnesi, i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    700 ml de brou de carn

    700 g de sípia neta

    400 ml de fumet blanc

    250 g de sofregit

    250 g de picada de vedella magra

    200 g de picada de porc magre

    150 g de molla de pa

    150 ml de nata

    50 g de cansalada fumada

    1 ou

    30 avellanes

    30 ametlles

    1 presa de xocolata

    1 carquinyoli

    Un grapat de pinyons

    Llorer

    Julivert

    Sal

    Pebre negre

    Farina

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 150 g de molla de pa amb 150 ml de nata  i ho barregem.
  2. Tallem a  la microbrunesa les potes i les aletes de sípia i 50 g de panxeta fumada.
  3. Aixafem el pa que teníem al bol amb la nata i hi afegim 1 ou, 250 g de picada de vedella, 200 g de picada de porc, la sípia i la cansalada fumada, sal i pebre negre. Ho barregem tot.
  4. Filmem el bol i el deixem 1 hora a la nevera.
  5. Traiem el bol reposat de la nevera i fem boles amb la massa.
  6. Enfarinem les mandonguilles i les fregim en una paella gran que pugui contenir una bona quantitat d'oli. Reservem les mandonguilles en una safata amb paper absorbent.
  7. Traiem la sípia de la nevera  i la tallem a mida mossegada. Després la saltem en una cassola amb un raig d'oli OVE. La reservem.
  8. Traiem de la nevera un tàper amb 250 g de sofregit, la melsa de la sípia, 400 ml de fumet blanc i 700 ml de brou de carn. Escalfem junts el brou i el fumet i hi afegim una punta de la melsa de la sípia. En reservem una mica.
  9. Escalfem el sofregit a la cassola on hem fet la sípia. Hi aboquem la barreja de brous ja calenta. Ho remenem i ho deixem bullir durant 10 minuts.
  10. Hi afegim la sípia reservada i la deixem a foc baix durant 20 minuts.
  11. Hi afegim les mandonguilles i les deixem bullir durant 10 minuts més.
  12. Piquem en un morter 30 avellanes i 30 ametlles torrades, 1 presa de xocolata, 1 carquinyoli i 20 fulles de julivert. Hi afegim la barreja de brou i fumet que havíem reservat.
  13. Afegim a la cassola 1 fulla de llorer i la picada. Ho salpebrem i ho deixem a foc baix durant 5 minuts.
  14. Ho servim tot afegint-hi un grapat de pinyons.
Anar al contingut