Sípia amb prunes umeboshi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El mirin, com el sake, són ingredients bàsics de la cuina japonesa, tots dos, derivats de l'arròs, tot i que el mirim acostuma a tenir menys graduació alcohòlica i és un ingredient que es fa servir més a la cuina.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 sípia grossa (d'uns 300 g)
300 g de faves
8 prunes "umeboshi"
150 g de mirin
100 g de sucre panela
1 llima
1 tija d'api
1 gra d'all
1 porro
gingebre
salicòrnia
julivert
sal de Maldon
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem la sípia i en reservem la melsa. El talls de la sípia, els farem paral·lels. Després ho tallarem en tires, mirant que el tall sigui diagonal als primers talls.
- Hidratem les prunes durant 6 hores, a la nevera. Els canviem l'aigua dues vegades.
- Fem un brou curt amb un litre d'aigua mineral, una cullerada de la melsa de la sípia, l'api, un porro, dues rodanxes de llima, un tall de gingebre i un manat de julivert.
- Quan arrenqui el bull, apaguem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Ho colem i ho reduïm fins que hi quedi un terç del volum.
- Posem el mirin al foc, en una paella, i després, hi afegim el sucre panela, per fer la melassa. Ho flamegem.
- Ho afegim al brou curt reduït.
- Traiem les prunes de la nevera i els traiem els pinyols. Les triturem i les aboquem al brou.
- Triturem el brou, hi afegim una mica més de melassa i ho tornem a colar.
- El tornem a posar al foc i hi escaldem la sípia a dins. Segons el gruix que faci, l'hi tindrem, com a molt, entre dos minuts i mig i tres minuts.
- Saltem les faves en una paella amb una mica d'oli. Hi afegim un raig d'aigua, ho tapem i les hi tenim uns dos minuts i mig o tres fent-se.
- Servim primer les faves; per sobre, la sípia pintada amb la salsa de les prunes, i ho rematem amb salicòrnia i sal de Maldon.