Sípia arrebossada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 penques de sípia
1 grapat de bastonets de pa
Farina
Oli de confitar
Per a la massa
250 g de farina fluixa
7g de llevat fresc
600 ml de cervesa negra
Sal
Pebre vermell fumat dolç
Pebre negre
Per a la maionesa
1 ou
All
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
1 sobre de tinta
1 melsa
PREPARACIÓ
- Escalivem una cabeça d'alls al forn a 220 graus durant 35 minuts.
- Mentre l'all s'escaliva, fem la massa Orly: posem en un bol 250 g de farina fluixa, 7 g de llevat fresc, 600 ml de cervesa negra, un pols de pebre vermell fumat agredolç, una mica de pebre negre. Remenem i quan el llevat s'hagi activat hi posarem la sal. Deixem reposar 20 minuts.
- Fem la maionesa. Coem en una paella un sobre de tinta i una cullerada de melsa a foc lent durant 5 minuts. En un got de túrmix hi posem un ou, la barreja de la melsa i la tinta, sal, pebre, un gra d'all escalivat i ho emulsionem amb oli d'oliva fins a aconseguir-ne la maionesa. Reservem.
- Agafem les 4 penques de sípia i les tallem. Farem talls al biaix creant rombes sobre la sípia, sense arribar a tallar-la del tot. Reservem.
- Triturem els bastonets amb un molinet. Han de quedar trossos petits de bastonets, no els hem de triturar del tot.
- Agafem la sípia reservada, l'enfarinem, la passem per la salsa Orly i finalment l'arrebossem amb el pa ratllat.
- Escalfem oli en una paella i fregim la sípia. Un cop feta, la posem en un bol amb un paper de cuina que n'absorbeixi l'excés d'oli.
- Emplatem la sípia i ho acompanyem de la maionesa.