Sípia guisada amb carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sípia es font nutricional de proteïnes i greixos insaturats, amés aquests nutrients confereixen la textura, olor, color i gust característics d'aquest cefalòpode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 sípies fresques 

    4 carxofes 

    1,2 l de brou de peix de roca 

    200 g farina d'arròs 

    100 g ceba rossa 

    2 llimones 

    2 tomacons 

    1 cullerada de llard 

    1 culleradeta de pasta de nyora 

    1 cullerada de midó de blat de moro 

    Vi ranci 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a mida mossegada les penques de 2 sípies que hem congelat durant 72 hores i descongelat durant tota una nit a la nevera.  
  2. Escalfem una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de llard. Quan l'oli està ben calent hi afegim la sípia i la saltem a foc fort.  
  3. Quan la sípia està enrossida, la reservem en un plat i posem de nou la cassola al foc. Afegim 100 g de ceba rossa i fem que agafi temperatura. 
  4. Ofeguem amb un raig de vi ranci i hi ratllem dos tomacons. Incorporem una culleradeta de polpa de nyora a la cassola. 
  5. Escalfem 1,2 litres de brou de peix de roca i en reservem un cullerot en un got. 
  6. Incorporem de nou la sípia a la cassola i la barregem bé amb el sofregit.  
  7. Quan el brou està calent l'afegim a la cassola, tapem i coem 45 minuts a foc baix. 
  8. Dissolem una cullerada de midó de blat de moro en el got amb el brou reservat. L'afegim a la cassola, apugem el foc i anem remenant fins a tenir la textura d'una crema catalana.  
  9. Apaguem el foc i reservem. 
  10. Espremem el suc de 2 llimones en un bol. 
  11. Netegem 4 carxofes, i les tallem a grills. Les anem reservant en el bol amb el suc de llimona barrejant perquè es xopin bé. 
  12. Afegim al bol amb les carxofes 200 g de farina d'arròs i ho barregem bé. 
  13. Escalfem una parisienne amb oli OVE. Quan l'oli està calent fregim les carxofes. Les reservem uns minuts en un plat amb paper absorbent. 
  14. Traiem el paper del plat de les carxofes i les salpebrem. 
  15. Servirem la sípia acompanyant-la de les carxofes fregides i una mica de julivert picat. Bon profit!
Anar al contingut