Sípia guisada amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sípia es font nutricional de proteïnes i greixos insaturats, amés aquests nutrients confereixen la textura, olor, color i gust característics d'aquest cefalòpode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 sípies fresques
4 carxofes
1,2 l de brou de peix de roca
200 g farina d'arròs
100 g ceba rossa
2 llimones
2 tomacons
1 cullerada de llard
1 culleradeta de pasta de nyora
1 cullerada de midó de blat de moro
Vi ranci
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a mida mossegada les penques de 2 sípies que hem congelat durant 72 hores i descongelat durant tota una nit a la nevera.
- Escalfem una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de llard. Quan l'oli està ben calent hi afegim la sípia i la saltem a foc fort.
- Quan la sípia està enrossida, la reservem en un plat i posem de nou la cassola al foc. Afegim 100 g de ceba rossa i fem que agafi temperatura.
- Ofeguem amb un raig de vi ranci i hi ratllem dos tomacons. Incorporem una culleradeta de polpa de nyora a la cassola.
- Escalfem 1,2 litres de brou de peix de roca i en reservem un cullerot en un got.
- Incorporem de nou la sípia a la cassola i la barregem bé amb el sofregit.
- Quan el brou està calent l'afegim a la cassola, tapem i coem 45 minuts a foc baix.
- Dissolem una cullerada de midó de blat de moro en el got amb el brou reservat. L'afegim a la cassola, apugem el foc i anem remenant fins a tenir la textura d'una crema catalana.
- Apaguem el foc i reservem.
- Espremem el suc de 2 llimones en un bol.
- Netegem 4 carxofes, i les tallem a grills. Les anem reservant en el bol amb el suc de llimona barrejant perquè es xopin bé.
- Afegim al bol amb les carxofes 200 g de farina d'arròs i ho barregem bé.
- Escalfem una parisienne amb oli OVE. Quan l'oli està calent fregim les carxofes. Les reservem uns minuts en un plat amb paper absorbent.
- Traiem el paper del plat de les carxofes i les salpebrem.
- Servirem la sípia acompanyant-la de les carxofes fregides i una mica de julivert picat. Bon profit!