Skagenröra (Torrada amb gambes) - Skara, Västergötland, Suècia
- Programa: Karakia
- Cuina: Elin Hellström, Sant Just Desvern
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- pa de motlle
- gambes salades i cuites
- 1/2 ceba
- 1 grapat d'anet fresc
- maionesa
- 1 iogurt grec
- suc de llimona
PREPARACIÓ
Peleu les gambes i talleu-les a trossets.
Reserveu una mica d'anet per a la guarnició final. Trinxeu la resta d'anet i la ceba, tot ben menut, i aboqueu-ho al bol de les gambes.
Afegiu-hi 3 o 4 cullerades curulles de maionesa. Remeneu-ho i afegiu-hi un iogurt tipus grec (aneu amb compte que no sigui dels ensucrats). Torneu-ho a remenar perquè quedi tot ben barrejat.
Torreu lleugerament les llesques de pa de motlle i talleu-les en forma de triangle.
Aromatitzeu la barreja de les gambes amb un rajolí de suc de llimona. Remeneu-ho una mica més i ja podeu repartir un parell de cullerades de gambes per sobre de cada triangle de pa.
Per guarnir-ho, hi podeu posar un tallet de llimona i una mica d'anet per sobre.
Reserveu una mica d'anet per a la guarnició final. Trinxeu la resta d'anet i la ceba, tot ben menut, i aboqueu-ho al bol de les gambes.
Afegiu-hi 3 o 4 cullerades curulles de maionesa. Remeneu-ho i afegiu-hi un iogurt tipus grec (aneu amb compte que no sigui dels ensucrats). Torneu-ho a remenar perquè quedi tot ben barrejat.
Torreu lleugerament les llesques de pa de motlle i talleu-les en forma de triangle.
Aromatitzeu la barreja de les gambes amb un rajolí de suc de llimona. Remeneu-ho una mica més i ja podeu repartir un parell de cullerades de gambes per sobre de cada triangle de pa.
Per guarnir-ho, hi podeu posar un tallet de llimona i una mica d'anet per sobre.