Smash burger
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau Paris
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que contrubeixen a la formació i el manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de carn de vedella picada una vegada
300 g de carn de porc picada una vegada
8 làmines de formatge cheddar
4 fulles de cabdell d'enciam
4 cogombrets en vinagre
4 panets per a hamburguesa
40 g de mostassa de Dijon
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem la carn picada en un bol i la salem. També hi posarem una mica de pebre i una cullereta de postres de mostassa.
- Ho barregem tot bé. Ho podem fer amb forquilles o amb les mans ben netes, o us podeu posar uns guants.
- Un cop tot està barrejat, dividim la carn en vuit boles.
- Posem una paella gran als fogons amb foc alt.
- Hi posem dues pilotes amb un punt d'oli.
- Aixafem les boles amb una premsa per a hamburgueses, on també hi haurem posat una mica d'oli, perquè quedin primes. Si no teniu cap premsa, podeu fer servir una espàtula i anar aixafant-les.
- La cocció és ràpida. Al cap d'uns tres minuts podeu girar les hamburgueses.
- A sobre de cada hamburguesa hi posarem una làmina de formatge cheddar.
- Tapem la paella perquè el formatge es fongui.
- Com que les hamburgueses són molt primes, ja estaran cuites i traurem la paella del foc.
- Obrim els panets i els hi posem una mica d'oli.
- Els posem en una planxa per la banda on hi hem posat l'oli i així quedaran cruixents per dins.
- Tallarem els cogombrets a rodanxes.
- Untem la part inferior del pa torrat amb una mica de mostassa. Si ho preferiu, podeu posar-hi quètxup, maionesa o una altra salsa que us agradi.
- A sobre de la salsa, hi posarem els cogombrets.
- També col·locarem les dues hamburgueses cobertes pel formatge cheddar fos, una sobre l'altra.
- Cobrim les hamburgueses amb un parell de fulles de cabdell d'enciam.
- Posem la part superior del panet torrat. I ja tenim l'entrepà de smash burger llest.