Smörgåstårta
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
Per al salmó salat amb ginebrons:
-
un tall de 150 g de salmó ben fresc, sense la pell
- Per a la salmorra:
- 250 ml d'aigua
- 35 g de sal grossa
- 35 g de sucre granulat
- 1 culleradeta de ginebrons
- 1 remolatxa crua petita
-
1 remolatxa confitada mitjana
- Per decorar:
- 1 cogombre gros
- uns branquillons d'anet
- 2 cullerades d'ous de salmó
-
1 llimona orgànica sense encerar
- Per a la crema de rave rusticà:
- 1,5 cullerades de crema de rave rusticà
- 150 ml de nata de muntar
- 4 llesques de pa suec (polarbröd) o de pa de motlle blanc de qualitat, sense la crosta
PREPARACIÓ
- Per fer la salmorra, posem la sal, el sucre i els ginebrons en un cassó. Hi afegim la remolatxa crua, pelada i trossejada, juntament amb l'aigua. Fem que arrenqui el bull fins que es dissolguin el sucre i la sal, ho deixem refredar a temperatura ambient i ho fiquem a la nevera.
- Tallem el salmó a tires primes. El fiquem a la salmorra durant 4 minuts i el traiem, l'escorrem i l'eixuguem amb paper de cuina. Descartem la salmorra. Reservem el salmó mentre preparem l'entrepà.
- Batem la nata fins que formi uns pics ferms i hi afegim la crema de rave condimentada.
- Muntem l'entrepà amb 4 llesques. Untem cada llesca amb una capa fina de crema i les posem una sobre l'altra.
- Amb un pelador de verdures, tallem unes tires fines dels 2 costats del cogombre. Descartem la pela i la part de les llavors. Necessitem 4 tires perfectes.
- Amb una cullera de boles, fem unes 30-35 boletes de cogombre dels 2 altres costats del cogombre, sense arribar a la part del mig on hi ha les llavors.
- Apliquem la resta de la crema pels costats de l'entrepà (com si fos la cobertura d'un pastís) i hi col·loquem amb compte les tires de cogombre al damunt.
- Apliquem la crema a la part superior (mirem que la cobertura quedi ben llisa amb una espàtula).
- Amb una mandolina, tallem la remolatxa confitada a rodanxes primes i la llimona orgànica a rodanxes molt primes.
- Decorem la part superior del pastís. Jo hi faig una vora de boles de cogombre i preparo unes rosetes de salmó enrotllant-me les tires al voltant del dit. Les repartim per tota la superfície, juntament amb les rodanxes de remolatxa confitada, els talls de llimona i l'anet, i també hi escampem els ous de salmó. Ho deixem a la nevera fins a 3 hores, per servir-ho fred.