Snacks 3F
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El llegum ens aporta energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a l'hummus de mongeta del ganxet:
- 200 g de mongeta del ganxet cuita
- un polsim de pebre blanc mòlt
- un polsim de sal
- oli verge extra
- una cullerada de vinagre chardonnay
- encenalls de pernil de gla
- bastonets de pa
- "Fingers" de pollastre:
- ou batut
- 200 g de patates xips de bossa
- un quinto de cervesa
- oli verge extra
- 100 g de farina
- 2 culleradetes de sal
- 2 pits de pollastre
- Llesques amb formatge i botifarra:
- pa
- formatge Ermessenda
- tomàquet de sucar
- farigola
- botifarra negra
PREPARACIÓ
Per a l'hummus de mongeta del ganxet:
1. Triturem la mongeta amb una batedora amb una mica d'oli verge extra. Hi afegim la cullerada de vinagre sense deixar de triturar. Ho rectifiquem de sal i pebre. La posem en una mànega pastissera. Ho servim en un bol i hi posem uns quants encenalls del pernil de gla per sobre i hi clavem uns bastonets de pa.
Per fer els "fingers" de pollastre:
1. En un bol posem 100 g de patates esmicolades, la farina, el quinto, la sal i l'ou... i amb tot això fem la pasta d'arrebossar.
2. Tallem el pollastre a tires de la mida d'un dit.
3. Dins d'un altre bol esmicolem la resta de patates.
4. Suquem els dits a la pasta d'arrebossar, i just després les passem pel bol de les patates.
5. Ho fregim uns 2 minuts a foc mitjà i ho reservem sobre paper de cuina per treure'n l'excés d'oli.
Per fer els talls de formatge i botifarra:
1. Tallem el pa a llesques, el suquem amb el tomàquet. Hi escampem bocins del formatge Ermessenda, una mica de botifarra i farigola.
2. Ho posem 2 minuts al forn a 180 graus.
1. Triturem la mongeta amb una batedora amb una mica d'oli verge extra. Hi afegim la cullerada de vinagre sense deixar de triturar. Ho rectifiquem de sal i pebre. La posem en una mànega pastissera. Ho servim en un bol i hi posem uns quants encenalls del pernil de gla per sobre i hi clavem uns bastonets de pa.
Per fer els "fingers" de pollastre:
1. En un bol posem 100 g de patates esmicolades, la farina, el quinto, la sal i l'ou... i amb tot això fem la pasta d'arrebossar.
2. Tallem el pollastre a tires de la mida d'un dit.
3. Dins d'un altre bol esmicolem la resta de patates.
4. Suquem els dits a la pasta d'arrebossar, i just després les passem pel bol de les patates.
5. Ho fregim uns 2 minuts a foc mitjà i ho reservem sobre paper de cuina per treure'n l'excés d'oli.
Per fer els talls de formatge i botifarra:
1. Tallem el pa a llesques, el suquem amb el tomàquet. Hi escampem bocins del formatge Ermessenda, una mica de botifarra i farigola.
2. Ho posem 2 minuts al forn a 180 graus.