Snacks de sardina en escabetx
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
12 sardines
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 2 branquetes d'api
- Llorer
- Farigola
- Pebre vermell
- Pebre
- Sal
- 150 ml vinagre
- 100 ml vi blanc
- 250 ml oli
- 4 làmines de gelatina
PREPARACIÓ
PER A L'ESCABETX
- Tallem daus molt petits tota la verdura.
- La sofregim amb l'oli sense que agafi color.
- Hi afegim ràpidament el pebre vermell, el vi blanc i les herbes.
- Al cap de cinc minuts, hi afegim el vinagre i ho deixem cuinar 15 minuts.
- Un cop tebi, hi afegim la gelatina hidratada en aigua freda.
- Deixem refredar en una safata fins que qualli.
LES SARDINES
- Netegem les sardines, els traiem les espines i en fem dos filets. Els omplim amb la gelatina d'escabetx.
- Les arrebossem en una tempura bàsica feta amb farina i aigua amb gas.
- Les fregim.