Sopa d'ametlles i bacallà
INGREDIENTS
Ingredients per a 1 persona:
100 g de bacallà esqueixat i dessalat
250 ml fumet de bacallà
1 patata
1 all
Mitja ceba tendra
Ametlla
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Afegim en una cassola amb oli OVE un gra d'all aixafat. També hi aboquem 15 ametlles pelades crues i les coem uns dos minuts a foc mitjà.
- Separem la part blanca i la verda de mitja ceba tendra. Piquem a brunesa la part blanca i a rodelles la part verda que reservem. La blanca l'afegim a la cassola amb una mica de pebre i sal. Ho courem a foc fluix 5 minuts.
- Pelem 1 patata del tipus kenebec, l'escapcem i l'afegim a la cassola junt amb 250 ml de fumet de bacallà o de peix. Ho tapem i coem 10 minuts a foc mitjà.
- Quan quedi un minut per acabar, afegim a la cassola 100 g de bacallà esqueixat dessalat, ho integrem i apaguem el foc.
- Emplatem la sopa amb un raig d'oli i les rodelles de la part verda de la ceba tendra que havíem reservat.