Sopa de ceba amb formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra, i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 cebes de Figueres
800 ml de brou de pollastre
100 g de formatge blau
4 llesques de pa
Farigola
Romaní
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a juliana 4 cebes de Figueres. Les reservem en un plat.
- Posem una cassola alta al foc amb un bon raig d'oli OVE. Mentre l'oli s'escalfa, tallem a daus 4 llesques de pa sense crosta.
- Aboquem els daus de pa a la cassola i els enrossim. Un cop rossos, els reservem en un plat amb paper absorbent.
- Afegim, si cal, una mica més d'oli OVE a l'olla i hi aboquem les cebes tallades amb un polsim de sal. Les enrossim a foc viu uns minuts.
- Mentre la ceba va coent, tallem a daus 100 g de formatge blau i el reservem en un plat. També posem un pot al foc amb 800 ml de brou de pollastre i l'escalfem a foc baix.
- Afegim a la cassola una branca de romaní, 800 ml de brou de pollastre, la meitat del pa enrossit i els daus de formatge. Ho remenem i ho coem durant 4 minuts.
- Tanquem el foc i traiem la branca de romaní de la cassola. Servim la sopa amb uns daus de pa enrossits i una mica de farigola fresca. I ja tenim la sopa de ceba llesta per menjar.