Sopa de ceba amb formatge blau

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra, i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cebes de Figueres 

    800 ml de brou de pollastre 

    100 g de formatge blau 

    4 llesques de pa 

    Farigola 

    Romaní 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a juliana 4 cebes de Figueres. Les reservem en un plat. 
  2. Posem una cassola alta al foc amb un bon raig d'oli OVE. Mentre l'oli s'escalfa, tallem a daus 4 llesques de pa sense crosta. 
  3. Aboquem els daus de pa a la cassola i els enrossim. Un cop rossos, els reservem en un plat amb paper absorbent. 
  4. Afegim, si cal, una mica més d'oli OVE a l'olla i hi aboquem les cebes tallades amb un polsim de sal. Les enrossim a foc viu uns minuts. 
  5. Mentre la ceba va coent, tallem a daus 100 g de formatge blau i el reservem en un plat. També posem un pot al foc amb 800 ml de brou de pollastre i l'escalfem a foc baix. 
  6. Afegim a la cassola una branca de romaní, 800 ml de brou de pollastre, la meitat del pa enrossit i els daus de formatge. Ho remenem i ho coem durant 4 minuts. 
  7. Tanquem el foc i traiem la branca de romaní de la cassola. Servim la sopa amb uns daus de pa enrossits i una mica de farigola fresca. I ja tenim la sopa de ceba llesta per menjar. 
Anar al contingut