Sopa de ceba amb formatge i rovell

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals. Destaca el seu contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 ceba 

    1 gra d'all  

    1 llesca de pa  

    1 ou  

    30 g formatge emmental  

    300 ml aigua  

    Farigola 

    Sal 

    Pebre 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola al foc a escalfar.  
  2. Descartem la crosta d'una llesca de pa i la tallem en dauets. Posem un raig d'oli a la cassola i hi fregim el pa tallat per tots els costats.  
  3. Mentrestant, laminem un gra d'all petit pelat. 
  4. Tallem a juliana una ceba pelada. 
  5. Si el pa ja està fregit, el traiem de la paella i el posem en un plat amb un full de paper absorbent. 
  6. A la mateixa cassola, hi afegim un all laminat i un branquilló de farigola. 
  7. Fem que balli.  
  8. Quan l'all comença a ballar i abans que es torri massa, hi tirem la ceba tallada, sal i pebre i ho sofregim a foc viu uns 7 minuts. 
  9. Passat aquest temps, hi tirem el pa reservat i 300 ml d'aigua. 
  10. Deixem que bulli 5 minuts. 
  11. Mentrestant, ratllem 30 g de formatge emmental dins un bol. 
  12. Trenquem un ou i separem la clara del rovell.  
  13. Reservem la clara per a una altra recepta.  
  14. Un cop passats els 7 minuts d'ebullició de la sopa, hi afegim el formatge ratllat.  
  15. Deixem que el formatge es fongui. 
  16. Posem el rovell i ho tapem amb un plat.  
  17. Ho deixem 3 minuts perquè l'ou s'escalfi. 
  18. Acabem el plat amb un rajolí d'oli i unes fulles de farigola. 
Anar al contingut