Sopa de ceba amb formatge i rovell
INGREDIENTS
1 ceba
1 gra d'all
1 llesca de pa
1 ou
30 g formatge emmental
300 ml aigua
Farigola
Sal
Pebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem una cassola al foc a escalfar.
- Descartem la crosta d'una llesca de pa i la tallem en dauets. Posem un raig d'oli a la cassola i hi fregim el pa tallat per tots els costats.
- Mentrestant, laminem un gra d'all petit pelat.
- Tallem a juliana una ceba pelada.
- Si el pa ja està fregit, el traiem de la paella i el posem en un plat amb un full de paper absorbent.
- A la mateixa cassola, hi afegim un all laminat i un branquilló de farigola.
- Fem que balli.
- Quan l'all comença a ballar i abans que es torri massa, hi tirem la ceba tallada, sal i pebre i ho sofregim a foc viu uns 7 minuts.
- Passat aquest temps, hi tirem el pa reservat i 300 ml d'aigua.
- Deixem que bulli 5 minuts.
- Mentrestant, ratllem 30 g de formatge emmental dins un bol.
- Trenquem un ou i separem la clara del rovell.
- Reservem la clara per a una altra recepta.
- Un cop passats els 7 minuts d'ebullició de la sopa, hi afegim el formatge ratllat.
- Deixem que el formatge es fongui.
- Posem el rovell i ho tapem amb un plat.
- Ho deixem 3 minuts perquè l'ou s'escalfi.
- Acabem el plat amb un rajolí d'oli i unes fulles de farigola.