Sopa de galets i pilota vegetal

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL BROU:

    1 ceba

    1 porro

    2 pastanagues

    1 nap

    1 xirivia

    1 branca d'api

    col verda

    1 patata

    3 l d'aigua

    1 cullerada de caldo vegetal en pols

    1 manat de farigola fresca

    Safrà

    Oli d'oliva

    Sal

    Pebre

    2 fulles de llorer

    250 g de galets

    500 g de cigrons cuits

     

    PER A LA PILOTA:

    1 ceba

    1 pastanaga

    150 g de ceps

    60 g de soja texturitzada

    200 g de caldo vegetal

    Sal

    Pebre

    Pebre vermell dolç

    Nou moscada

    Oli d'oliva

    1 gra d'all

    1 manat de julivert

    1 ou

    25 g de pinyons

    70 g de pa ratllat

PREPARACIÓ

  1. Tallem la ceba, la pastanaga, el porro i el nap i ho sofregim amb oli a la cassola on farem el caldo.
  2. Una vegada sofregides les verdures, afegim la col a talls grossos, l'api, la xirivia i una patata esmicolada.
  3. Finalment posem les espècies (farigola, llorer, safrà i el concentrat de caldo vegetal).
  4. Afegim tres litres d'aigua, ho salem i ho deixem bullir uns tres quarts d'hora.
  5. Un cop hagi bullit, colarem el brou.
  6. Per fer la pilota, preparem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i un ceps tallats petits.
  7. En un bol, posem la soja texturitzada i la hidratem amb una mica del caldo.
  8. Afegim al bol el sofregit i les espècies (picada d'all i julivert, pinyons torrats, pebre vermell dolç i nou moscada).
  9. Incorporem l'ou i el pa ratllat i ho barregem.
  10. Amb aquesta pasta, fem pilotes de la mida que vulguem.
  11. Enfarinem ls pilotes i els donem un toc de fregit per segellar-les.
  12. Bullim els galets, amb aigua o amb el brou colat.
  13. Emplatem amb el brou calent,els galets, els cigrons bullits i les pilotes. 
Anar al contingut