Sopa de galets i pilota vegetal
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER AL BROU:
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 nap
1 xirivia
1 branca d'api
col verda
1 patata
3 l d'aigua
1 cullerada de caldo vegetal en pols
1 manat de farigola fresca
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Pebre
2 fulles de llorer
250 g de galets
500 g de cigrons cuits
PER A LA PILOTA:
1 ceba
1 pastanaga
150 g de ceps
60 g de soja texturitzada
200 g de caldo vegetal
Sal
Pebre
Pebre vermell dolç
Nou moscada
Oli d'oliva
1 gra d'all
1 manat de julivert
1 ou
25 g de pinyons
70 g de pa ratllat
PREPARACIÓ
- Tallem la ceba, la pastanaga, el porro i el nap i ho sofregim amb oli a la cassola on farem el caldo.
- Una vegada sofregides les verdures, afegim la col a talls grossos, l'api, la xirivia i una patata esmicolada.
- Finalment posem les espècies (farigola, llorer, safrà i el concentrat de caldo vegetal).
- Afegim tres litres d'aigua, ho salem i ho deixem bullir uns tres quarts d'hora.
- Un cop hagi bullit, colarem el brou.
- Per fer la pilota, preparem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i un ceps tallats petits.
- En un bol, posem la soja texturitzada i la hidratem amb una mica del caldo.
- Afegim al bol el sofregit i les espècies (picada d'all i julivert, pinyons torrats, pebre vermell dolç i nou moscada).
- Incorporem l'ou i el pa ratllat i ho barregem.
- Amb aquesta pasta, fem pilotes de la mida que vulguem.
- Enfarinem ls pilotes i els donem un toc de fregit per segellar-les.
- Bullim els galets, amb aigua o amb el brou colat.
- Emplatem amb el brou calent,els galets, els cigrons bullits i les pilotes.