Sopa de llet de soja amb "crumble" d'avellana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Barba
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mon, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la crema de llimona:
- 35 g de sucre
- 10 g de farina de blat de moro
- el suc de dues llimones
- 1 ou
- 5 g de ratlladura de llimona
- mantega
- Per a la sopa de llet:
- 400 g de llet de soja
- la pell d'una llimona
- 8 g de canyella
- 100 g de sucre
- Per al "crumble" d'avellana:
- 100 g de farina
- 100 g de mantega
- 80 g de farina d'avellana
- 80 g de sucre morè
- 4 fullets de shisho morat
PREPARACIÓ
Per fer la sopa de llet de soja, poseu en un cassó la llet de soja, la pell de la llimona, la canyella i el sucre i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Seguidament, coleu-la i reserveu-la a la nevera.
Per fer el crumble, poseu a la Thermomix la farina, la farina d'avellana, el sucre morè i la mantega i tritureu-ho.
A continuació, poseu-ho en una terrina i deixeu-ho refredar a la nevera.
Quan estigui ben dur, traieu-lo de la terrina, ratlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Per fer la crema de llimona, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i el suc de llimona i remeneu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la ratlladura de llimona i una mica de mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu la crema de llimona al centre del plat, poseu-hi el "crumble" a sobre, aboqueu-hi la sopa pel voltant i guarniu el plat amb una mica de shisho morat.
Per fer el crumble, poseu a la Thermomix la farina, la farina d'avellana, el sucre morè i la mantega i tritureu-ho.
A continuació, poseu-ho en una terrina i deixeu-ho refredar a la nevera.
Quan estigui ben dur, traieu-lo de la terrina, ratlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Per fer la crema de llimona, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i el suc de llimona i remeneu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la ratlladura de llimona i una mica de mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu la crema de llimona al centre del plat, poseu-hi el "crumble" a sobre, aboqueu-hi la sopa pel voltant i guarniu el plat amb una mica de shisho morat.