Sopa de maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Les maduixes són font d'antioxidants com els flavonoides, pigment natural que li proporciona el color vermell, i vitamina C, que en té més quantitat que la taronja.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg de maduixots
1 manat de menta
1 làmina de gelatina
1 llimona i mitja
Un raig de moscatell
Pipes de carbassa
PREPARACIÓ
- Tallem els maduixots a mida macedònia. En reservem uns per emplatar. Dividim la resta en dues meitats, una de les quals la posem a coure 20 minuts amb el foc al mínim fins a fer-ne una compota.
- Hidratem una làmina de gelatina amb aigua mineral freda.
- Escaldem un manat de fulles de menta, en tallem la cocció posant-les en un bol amb aigua freda i gel, i les triturem amb una mica de l'aigua del bol.
- Posem la compota de maduixa en un batedor perquè es vagi refredant.
- Escalfem el suc d'una llimona i hi desfem la gelatina hidratada.
- Acabem la clorofil·la colant la menta triturada i barrejant-hi la llimona amb gelatina.
- Afegim l'altra meitat de maduixots a la compota, juntament amb un raig de moscatell, el suc de mitja llimona i una mica de la clorofil·la de menta. Ho triturem, ho colem i ho refredem.
- Ho servim amb un raig de la clorofil·la de menta, uns maduixots dels que havíem reservat per emplatar, unes pipes de carbassa i unes fulles de menta.