Sopa de mango i coco
INGREDIENTS
250 g de mango madur
350 ml de brou de verdures
50 ml de llet evaporada
20 ml d'oli
5 g de coco fresc
1/2 bitxo sec
Fulles de menta
Nou moscada
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Agafem un tros de coco i amb el pelador n'anem fent escates per aconseguir-ne uns 5 g.
- Encenem el foc en una paella amb 20 ml d'oli per fregir. Quan arribi a uns 150 ºC aproximadament hi afegim les escates de coco. Agafem bitxo fresc i el trenquem abans de posar-lo a la paella.
- Un cop ho tinguem, colem en una gerreta l'oli del coco i el bitxo.
- I sobre un platet amb paper absorbent hi afegim el coco en escates. El bitxo el descartem.
- Ara és el moment de preparar el mango i el que fem és pelar-lo i treure'n el pinyol. Un cop fet això, el maltallem.
- Agafem un got batedor i hi afegim el mango maltallat.
- També hi afegim 350 ml de brou de verdures i 50 ml de llet evaporada i ho triturem tot durant un minut, fins que quedi ben homogeni.
- Hi afegim sal, pebre negre i nou moscada, que ratllem. Ho turbinem de nou perquè s'integri i ho reservem.
- Tallem fulles de menta a la juliana i les guardem en un platet.
- A l'hora d'emplatar farem servir un plat fondo. Hi aboquem una ració de sopa freda de mango, hi posem a sobre una mica d'oli de coco picant, hi afegim les escates de coco cuites i, per sobre, la menta picada.