Sopa de meló amb pernil
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg de meló de pell de galàpeg
- 150 g de pernil
- 1 iogurt natural
- pebre mòlt
- sal
- fulles de menta fresques
PREPARACIÓ
1. Peleu el meló i traieu-ne les llavors.
2. Separeu un parell de talls del meló i feu-ne boletes. Deixeu-los a banda. Feu a trossos la resta del meló, poseu-lo en una batedora i afegiu-hi el iogurt. Bateu-ho bé.
3. Poseu la crema en un bol gran i assaoneu-la amb sal i pebre al gust. Deseu-la a la nevera fins al moment de servir-la.
4. Just abans de servir la sopa, aboqueu-la als plats i afegiu-hi unes quantes boletes de meló i uns encenalls de pernil salat; trinxeu la menta i escampeu-la pel damunt.
Trucs i consells
. Podeu provar-la, també, amb la varietat Cantaloup.
. Hi ha qui li agrada molt cremosa i hi afegeix crema de llet o prescindeix, fins i tot, del iogurt.
. Podeu "alegrar-la" amb un rajolí de vi blanc o xerès.
. Si us agrada el pernil cruixent, poseu els encenalls al forn baix, una estona fins que quedin secs.
. Podeu fer servir pernil d'ànec curat en lloc del de porc.
. Si voleu fer-la vegetariana, utilitzeu iogurt de soja i afegiu-hi daus de cogombre.
Beveu-hi un cava brut nature de la vostra confiança ben fresquet.
Que vagi de gust!
2. Separeu un parell de talls del meló i feu-ne boletes. Deixeu-los a banda. Feu a trossos la resta del meló, poseu-lo en una batedora i afegiu-hi el iogurt. Bateu-ho bé.
3. Poseu la crema en un bol gran i assaoneu-la amb sal i pebre al gust. Deseu-la a la nevera fins al moment de servir-la.
4. Just abans de servir la sopa, aboqueu-la als plats i afegiu-hi unes quantes boletes de meló i uns encenalls de pernil salat; trinxeu la menta i escampeu-la pel damunt.
Trucs i consells
. Podeu provar-la, també, amb la varietat Cantaloup.
. Hi ha qui li agrada molt cremosa i hi afegeix crema de llet o prescindeix, fins i tot, del iogurt.
. Podeu "alegrar-la" amb un rajolí de vi blanc o xerès.
. Si us agrada el pernil cruixent, poseu els encenalls al forn baix, una estona fins que quedin secs.
. Podeu fer servir pernil d'ànec curat en lloc del de porc.
. Si voleu fer-la vegetariana, utilitzeu iogurt de soja i afegiu-hi daus de cogombre.
Beveu-hi un cava brut nature de la vostra confiança ben fresquet.
Que vagi de gust!