Sopa de menta i maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de maduixots
Una aranja
Moscatell
Vinagre de poma
50 g de sucre panela
Un manat d'alfàbrega
3 làmines de gelatina
4 taronges
50 g de sucre blanc
1 llima
Un manat de menta
PREPARACIÓ
- Traiem el suc d'una aranja amb l'espremedor i el colem.
- Hi afegim un raig de moscatell, un de vinagre de poma, 50 g de sucre panela i un manat d'alfàbrega.
- Ho portem a ebullició i després ho retirem del foc. Ho tapem i ho deixem infusionar 10 minuts.
- Posem aigua en una safata i hi posem 3 làmines de gelatina per hidratar-la.
- Espremem 4 taronges fins a aconseguir uns 400 ml de suc, ho colem en un recipient.
- Colem el recipient que teníem infusionant-se i el fiquem a la nevera.
- Escalfem, en un pot, el suc de taronja, hi afegim 50 g de sucre blanc i la gelatina que hem hidratat. Ho barregem i ho deixem refredar.
- Posem aigua en un pot al foc fins que bulli. Preparem un bol de vidre amb gel , aigua i unes quantes gotes de llima. Desfullem un manat de menta i l'escaldem en l'aigua bullint durant 1 minut. En tallem la cocció amb el bol amb aigua i gel.
- Posem en un vas americà la menta i el suc texturitzat de taronja. Ho triturem i ho colem en un bol. Hi afegim unes quantes gotes de suc de llima.
- Tallem a la brunesa 300 g de maduixots i els posem en un bol. Tallem ben fines unes quantes fulles de menta i les barregem amb els maduixots.
- Traiem de la nevera l'almívar àcid d'alfàbrega i l'afegim al bol dels maduixots.
- Ho barregem i ho servim.