Sopa de peix de roca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació, tot i ser molt gustosa, és lleugera, baixa en greixos i rica en proteïnes que ens aporta el peix que inclou.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,2 kg de peix de roca
- 300 g de musclos
- 8 galeres
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de pasta de tomàquet
- 1 porro
- 1 branca d'api
- Anís sec
- Vi blanc
- Julivert
- Sajolida
- Crostonets de pa
- Aigua mineral
- Oli OVE
PREPARACIÓ
1. Si no ens ho han fet a la peixateria, filetegem el peix de roca (rata, lluerna, panegal)
2. Reservem el peix en un tàper a la nevera.
3. Tallem a la brunesa un api i un porro i dos tomàquets (a mida de macedònia).
4. Reservem l'api amb un rajolí d'oli.
5. Posem oli en una cassola i hi posem a enrossir el porro i tomàquets.
6. Afegim a la cassola dos grans d'all i una mica de pasta de tomàquet (2 cullerades).
7. Hi afegim una mica d'anís sec.
8. Hi afegim els caps i espines del peix i una mica de julivert.
9. Hi tirem aigua i, a foc mínim, ho deixem coure.
10. Quan comenci a bullir hi afegim el cap i les espines del peix i 8 galeres. Ho seguim coent durant 30 minuts amb un repòs posterior de 15 minuts.
11. En una altra cassola posem els musclos al foc amb l'api tallat, una mica d'oli i un rajolí de vi banc. Els retirem a mesura que es vagin obrint.
12. Aboquem a la cassola de la sopa l'api i el líquid resultant de la cocció dels musclos. Desprès colem el contingut d'aquesta cassola a la primera.
13. Posem de nou la cassola amb la sopa (ja colada) al foc i hi afegim el peix filetejat que teníem reservat a la nevera (el tallem a trossos prèviament i el salpebrem).
14. Posem a la cassola uns quants crostonets i després el peix tallat. Amb 3 minuts de cocció en tindrem prou.
15. Traiem els musclos de la closca i els reservem amb una mica d'oli per sobre.
16. Tirem pebre a la sopa.
17. Ho emplatem. Al fons del plat, uns quants musclos; després, la sopa, que rematarem amb uns quants crostonets més i una mica de sajolida i oli per sobre.