Sopa de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sopa de peix amb peix pot ser una bona manera d'introduir aquest aliment a qui no li agrada gaire.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 kg de peix de roca net i trossejat
500 g de caps de llagostí congelat
5 tomàquets de penjar
3 grans d'all
2 cullerades de pasta de tomàquet
2 tomàquets madurs
1 pastanaga
1 porro (només la part blanca)
1 ceba de Figueres
1 branca d'api
1 raig d'anís
1 branca de julivert
150 g de vi blanc sec
60 g de brandi
50 g de pa de sopa (per fer crostons)
5 g de pebre fumat dolç
oli OVE
aigua mineral
safrà
llorer
PREPARACIÓ
- Separem uns trossets del peix de roca. Els reservem per emplatar al final de la recepta.
- Ratllem 5 tomàquets de penjar i els posem a reduir fins a la meitat del volum en una paella sense oli.
- Hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet i ho deixem fent xup-xup durant 5 minuts. Ho reservem.
- Escalfem oli OVE en una olla i fregim una llesca de pa de pagès (50 g). La reservem.
- Saltem a la mateixa olla els 500 g de caps de llagostí, aixafant-los bé. Els retirem.
- Tallem la llesca de pa fregida, la posem en un bol i hi afegim julivert tallat. Ho remenem i ho reservem.
- Saltem a la mateixa olla el peix trossejat . El retirem.
- Pelem i tallem a "mirepoix" una pastanaga, la part blanca del porro, una ceba de Figueres grossa i una branca d'api. Podem fer servir verdures oblidades a la nevera, només cal eliminar-ne les parts més lletges.
- Afegim les verdures tallades a l'olla, amb un gra d'all, i les fem suar.
- Tallem dos tomàquets de penjar madurs. Els afegim a l'olla i ho remenem fins que perdi tota l'aigua.
- Hi afegim la salsa de tomàquet reservada i ho ofeguem durant 10 minuts.
- En una paella torrem uns brins de safrà. Els reservem.
- Afegim a l'olla 60 g de brandi, 150 g de vi blanc sec i un raig d'anís. Deixem que l'alcohol s'evapori.
- Afegim a l'olla el peix, els caps de llagostí, el safrà, una branca de julivert i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua mineral. Ho tapem i ho deixem bullir una hora amb el foc al mínim.
- Tallem a làmines dos grans d'all i els fem ballar en una paella amb oli OVE.
- Traiem la paella del foc i hi afegim 5 g de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem i ho reservem.
- Triturem la sopa amb la batedora i la colem. Després la tornem a colar amb una malla més fina. Rectifiquem de sal i ho escalfem.
- A la sopa colada hi afegim el refregit d'all i pebre vermell fumat dolç.
- Posem en bols uns trossos de peix cru (es courà amb la sopa calenta), la sopa molt calenta i els crostons de pa fregit amb julivert.