Sopa de peix

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Alícia de Vargas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de peix blanc es rica en proteïnes de bona qualitat poc fibroses i baixa en greixos, per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 1/2 kg de peix de roca
  • 200 g d'escórpora
  • 200 g de rap
  • 200 g de gamba
  • 1 ceba
  • 160 g de tomàquet triturat
  • 1 all
  • 1 fonoll
  • oli d'oliva
  • 160 g d'arròs
  • sal
  • 4 l d'aigua
  • Per fer la picada:
  • julivert
  • 15 g d'avellana
  • 1 all

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb una mica d'oli sofregiu la ceba, pelada i tallada ben petita, durant 3 minuts. Seguidament, afegiu-hi l'all també pelat i tallat ben petit, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure durant un minut, incorporeu-hi el tomàquet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més. Quan estigui tot sofregidet, poseu-hi el peix de roca, els caps de gamba i el fonoll tallat a trossos, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts.

Mentrestant, talleu l'escórpora i el rap a daus, peleu les cues de gamba i reserveu-ho tot.

Per fer la picada, poseu al morter l'all, el julivert i les avellanes i aixafeu-ho bé amb la mà de morter.

A continuació, coleu el brou de peix, poseu-lo en una altra olla, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi la picada, l'escórpora, el rap i les cues de gamba, deixeu-ho bullir durant 2 o 3 minuts i rectifiqueu-ho de sal.

I ja per acabar, emplateu la sopa i guarniu el plat amb una mica de fonoll fresc.
Anar al contingut