Sopa de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alícia de Vargas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de peix blanc es rica en proteïnes de bona qualitat poc fibroses i baixa en greixos, per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 1/2 kg de peix de roca
- 200 g d'escórpora
- 200 g de rap
- 200 g de gamba
- 1 ceba
- 160 g de tomàquet triturat
- 1 all
- 1 fonoll
- oli d'oliva
- 160 g d'arròs
- sal
- 4 l d'aigua
- Per fer la picada:
- julivert
- 15 g d'avellana
- 1 all
PREPARACIÓ
Per començar, en una olla amb una mica d'oli sofregiu la ceba, pelada i tallada ben petita, durant 3 minuts. Seguidament, afegiu-hi l'all també pelat i tallat ben petit, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure durant un minut, incorporeu-hi el tomàquet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més. Quan estigui tot sofregidet, poseu-hi el peix de roca, els caps de gamba i el fonoll tallat a trossos, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts.
Mentrestant, talleu l'escórpora i el rap a daus, peleu les cues de gamba i reserveu-ho tot.
Per fer la picada, poseu al morter l'all, el julivert i les avellanes i aixafeu-ho bé amb la mà de morter.
A continuació, coleu el brou de peix, poseu-lo en una altra olla, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi la picada, l'escórpora, el rap i les cues de gamba, deixeu-ho bullir durant 2 o 3 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, emplateu la sopa i guarniu el plat amb una mica de fonoll fresc.
Mentrestant, talleu l'escórpora i el rap a daus, peleu les cues de gamba i reserveu-ho tot.
Per fer la picada, poseu al morter l'all, el julivert i les avellanes i aixafeu-ho bé amb la mà de morter.
A continuació, coleu el brou de peix, poseu-lo en una altra olla, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi la picada, l'escórpora, el rap i les cues de gamba, deixeu-ho bullir durant 2 o 3 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, emplateu la sopa i guarniu el plat amb una mica de fonoll fresc.