Sopa de pescador amb cloïsses
- Programa: La Riera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg i 1/2 de peix de roca
- 500 g de cloïsses
- 200 g de tomàquets
- 1 ceba grossa
- 200 g de pa sec
- 3 grans d'all
- 15 ametlles torrades
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de julivert
- 1 branca de farigola
- Sal
- 15 llesques de pa torrat, llescat molt fi
- 15 g de julivert picat
- 20 ml d'oli
- 2 l i 1/4 d'aigua mineral
PREPARACIÓ
(els ingredients són per 4 o 6 racions)
Prepareu un fumet: netegeu molt bé el peix i retireu-ne tot el tel negre, que us faria tornar amarga la
sopa. Poseu en una olla 2 litres i quart d'aigua i feu bullir el peix amb la fulla de llorer, la farigola, el julivert, dos grans d'all i una mica de sal. Feu-ho coure uns 20 o 30 minuts.
Després coleu-ho, guardeu el brou, trieu tot el peix i esmicoleu-lo ben petit.
Renteu i feu obrir les cloïsses, reserveu-ne el suc i afegiu-lo al fumet.
A part, feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Un cop fet, afegiu-hi les ametlles pelades i picades, doneu-hi quatre voltes i afegiu-hi el pa llescat ben fi.
Piqueu un gra d'all i barregeu-lo amb 20 ml d'oli. Reserveu-ho.
Prepareu les quinze llesques de pa torrat, llescat molt fi, i reserveu-les.
Escalfeu el fumet que heu preparat, afegiu-hi el peix triat i el sofregit amb el pa i feu-ho coure 10 minuts.
A mitja cocció, afegiu-hi l'all picat amb l'oli.
Emplateu la sopa en plats sopers. Per sobre, poseu-hi cinc o sis cloïsses i tres llesques primes de pa
torrat i espargiu-hi una mica de julivert picat.
Prepareu un fumet: netegeu molt bé el peix i retireu-ne tot el tel negre, que us faria tornar amarga la
sopa. Poseu en una olla 2 litres i quart d'aigua i feu bullir el peix amb la fulla de llorer, la farigola, el julivert, dos grans d'all i una mica de sal. Feu-ho coure uns 20 o 30 minuts.
Després coleu-ho, guardeu el brou, trieu tot el peix i esmicoleu-lo ben petit.
Renteu i feu obrir les cloïsses, reserveu-ne el suc i afegiu-lo al fumet.
A part, feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Un cop fet, afegiu-hi les ametlles pelades i picades, doneu-hi quatre voltes i afegiu-hi el pa llescat ben fi.
Piqueu un gra d'all i barregeu-lo amb 20 ml d'oli. Reserveu-ho.
Prepareu les quinze llesques de pa torrat, llescat molt fi, i reserveu-les.
Escalfeu el fumet que heu preparat, afegiu-hi el peix triat i el sofregit amb el pa i feu-ho coure 10 minuts.
A mitja cocció, afegiu-hi l'all picat amb l'oli.
Emplateu la sopa en plats sopers. Per sobre, poseu-hi cinc o sis cloïsses i tres llesques primes de pa
torrat i espargiu-hi una mica de julivert picat.