Sopa de pobre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nyàmera o pataca és un tubercle que conté inulina, un tipus de fibra que pot ajudar al bon funcionament de la flora intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de bledes

    250 g de patates de muntanya

    250 g de nyàmeres

    80 g de fideus gruixuts

    80 g d'arròs bomba

    5 pedrers

    2 pastanagues

    1 tall de cansalada rància (uns 50 g)

    1 tall de col

    1 os de pernil

    1 arrel petita d'api

    farigola

    pebre

    sal

    oli OVE

    farina

PREPARACIÓ

  1. Pelem 250 g de patates de muntanya i les escapcem. Les fiquem dins d'una olla gran.
  2. Pelem i escapcem 250 g de nyàmeres i les fiquem a l'olla.
  3. Hi afegim 1 arrel d'api petita, tallada a la bresa.
  4. Posem a escalfar un pot amb aigua mineral per escaldar les verdures.
  5. Netegem 1 tall de cansalada rància de 50 g, 1 os de pernil i 5 pedrers.
  6. Esbandim 80 g d'arròs bomba.
  7. Escaldem els pedrers i l'os de pernil i els fiquem a l'olla.
  8. Enfarinem la cansalada i l'afegim a l'olla.
  9. Fiquem dins de l'olla 3 litres d'aigua mineral i la bullim durant 20 minuts.
  10. Pelem i tallem a la bresa 2 pastanagues. Tallem a la jardinera un tros de col.
  11. Afegim l'arròs bomba a l'olla. Ha de bullir durant 20 minuts.
  12. Separem les fulles i les penques de 500 g de bledes. Tallem les fulles a la jardinera.
  13. Afegim la pastanaga tallada a l'olla i deixem que bulli 5 minuts més.
  14. Posem una paella al foc amb oli OVE.
  15. Tallem unes branques de farigola. Les reservem.
  16. Afegim a l'olla les fulles de bleda i la col i ho deixem bullir encara 10 minuts més. (En total haurà bullit 35 minuts).
  17. Tallem les penques de les bledes a trossets petits.
  18. Afegim a l'olla 80 g de fideus gruixuts (han de bullir 8 minuts).
  19. Enfarinem les penques i les fregim. Després els traiem l'oli sobrant posant-les en una safata amb paper absorbent. Les salpebrem i hi afegim la farigola.
  20. Servim la sopa amb les penques cruixents al damunt.
Anar al contingut