Sopa de pobre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nyàmera o pataca és un tubercle que conté inulina, un tipus de fibra que pot ajudar al bon funcionament de la flora intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de bledes
250 g de patates de muntanya
250 g de nyàmeres
80 g de fideus gruixuts
80 g d'arròs bomba
5 pedrers
2 pastanagues
1 tall de cansalada rància (uns 50 g)
1 tall de col
1 os de pernil
1 arrel petita d'api
farigola
pebre
sal
oli OVE
farina
PREPARACIÓ
- Pelem 250 g de patates de muntanya i les escapcem. Les fiquem dins d'una olla gran.
- Pelem i escapcem 250 g de nyàmeres i les fiquem a l'olla.
- Hi afegim 1 arrel d'api petita, tallada a la bresa.
- Posem a escalfar un pot amb aigua mineral per escaldar les verdures.
- Netegem 1 tall de cansalada rància de 50 g, 1 os de pernil i 5 pedrers.
- Esbandim 80 g d'arròs bomba.
- Escaldem els pedrers i l'os de pernil i els fiquem a l'olla.
- Enfarinem la cansalada i l'afegim a l'olla.
- Fiquem dins de l'olla 3 litres d'aigua mineral i la bullim durant 20 minuts.
- Pelem i tallem a la bresa 2 pastanagues. Tallem a la jardinera un tros de col.
- Afegim l'arròs bomba a l'olla. Ha de bullir durant 20 minuts.
- Separem les fulles i les penques de 500 g de bledes. Tallem les fulles a la jardinera.
- Afegim la pastanaga tallada a l'olla i deixem que bulli 5 minuts més.
- Posem una paella al foc amb oli OVE.
- Tallem unes branques de farigola. Les reservem.
- Afegim a l'olla les fulles de bleda i la col i ho deixem bullir encara 10 minuts més. (En total haurà bullit 35 minuts).
- Tallem les penques de les bledes a trossets petits.
- Afegim a l'olla 80 g de fideus gruixuts (han de bullir 8 minuts).
- Enfarinem les penques i les fregim. Després els traiem l'oli sobrant posant-les en una safata amb paper absorbent. Les salpebrem i hi afegim la farigola.
- Servim la sopa amb les penques cruixents al damunt.