Sopa de safrà i avellanes
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
1 verat
150 g d'avellana crua
2 porros
2 tomacons de penjar
1 gra d'all
1 pastanaga
1 raig de vi Sol i Serena olorós
12 fulles de boraginàcies
llorer
safrà
julivert fresc
pebre negre
sal
sal grossa
oli OVE
PREPARACIÓ
- Rentem i filetegem el verat i posem les espines en un recipient amb aigua mineral durant 15 minuts.
- Traiem la pell transparent dels filets i els curem a dins d'un altre recipient amb sal grossa durant 15 minuts a dins de la nevera.
- Tallem a bresa la pastanaga i els dos porros, i els fiquem a dins d'una olla amb aigua mineral freda. Hi afegim les espines netes, una fulla de llorer i una branqueta de julivert. Ho fem bullir durant 20 minuts. Després ho deixem reposar 25 minuts més.
- Rentem, en un bol amb aigua mineral, els filets de verat curats. En traiem les espines del mig que hi hagin quedat, tallant la part central del peix; els tallem a daus i els reservem.
- Posem, en un got de túrmix, 150 g d'avellana crua, un gotet de vi Sol i Serena olorós, una branqueta de julivert i un gra d'all.
- Ratllem els dos tomacons de penjar a dins del túrmix i ho triturem tot.
- Torrem, en una paella, uns quants brins de safrà.
- Colem el fumet reposat i el posem a reduir al foc fort, en un recipient, fins que només quedi un terç del volum inicial.
- Aboquem el contingut de la batedora –el sofregit cru– a la paella del safrà torrat i ho deixem coure.
- Afegim el sofregit al fumet ja reduït, ho salpebrem, ho deixem bullir uns 5 minuts i ho reservem.
- Posem els trossos de verat a dins de bols i hi afegim la sopa i quatre fulles de boraginàcies per bol.