Sopa de tomàquet i síndria

INGREDIENTS

  • 8 tomàquets madurs

    200 g síndria

    1 pastanaga

    1/2 llesca de pa sec

    1/2 ceba morada

    50 ml d'aigua

    4 tomàquets xerri

    Oli d'oliva verge extra

    100 g de mató o formatge fresc

    Vinagre balsàmic

    Fulles d'alfàbrega

    Sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Renteu, talleu el peduncle dels tomàquets i talleu-los a trossos. Aneu-los posant en un recipient alt.
  2. Peleu la síndria i talleu-la a trossos amb llavors i tot. Es pot comprar sense llavors. Després es cola tot.  Afegiu-la al recipient dels tomàquets.
  3. Poseu el pa, espereu uns minuts perquè es remulli i tritureu-ho tot plegat amb el braç elèctric fins a fer-ne una crema fina i homogènia.
  4. Afegiu-hi sal, pebre, un raig d'oli i unes gotes de vinagre. Torneu-ho a triturar fins que estigui ben fina. Si és molt espessa, hi podeu afegir una mica d'aigua freda.
  5. Passeu-la per un colador per eliminar-ne les pells i llavors. Reserveu-la a la nevera per tal que estigui ben freda.
  6. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets xerri.
  7. Peleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador damunt d'un plat.
  8. Talleu el mató a daus petits i reserveu-los.
  9. Poseu en un plat fons els mitjos tomàquets, uns daus de mató i una mica de pastanaga ratllada.
  10. Poseu al final uns trossos de fulla d'alfàbrega que traureu directament amb les mans.
  11. Amaniu-ho tot plegat amb sal, pebre i un fil d'oli pel damunt.
  12. Serviu-ho amb la sopa de tomàquet. Ho podeu servir a part i afegir-la al moment de consumir-la.


OBSERVACIONS

  • Podeu canviar la síndria per altres tipus de fruita fresca (maduixes, altres fruites vermelles, cireres, mango...). 
  • Podeu fer uns daus de la mateixa fruita amb què feu la sopa que siguin de guarnició.
  • És important que els tomàquets estiguin ben madurs per tal que siguin ben dolços.
  • El tomàquet i la síndria són dos aliments que ens aporten gran quantitat d'aigua, per tant aquesta recepta és una manera refrescant d'hidratar-nos durant l'estiu amb productes de temporada.
  • És una bona manera de potenciar el consum de fruita i de verdura entre els més petits.
  • Com ja hem dit en altres receptes, recorda que hem de menjar 5 racions de fruita i de verdura al dia! Dues haurien de ser verdura (combinant entre crua i cuita) i, com a mínim, les tres restants serien de fruita fresca de temporada.
  • El tomàquet ens aporta un poderós antioxidant anomenat licopè.
Anar al contingut