Sopa de tomàquet i síndria
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
8 tomàquets madurs
200 g síndria
1 pastanaga
1/2 llesca de pa sec
1/2 ceba morada
50 ml d'aigua
4 tomàquets xerri
Oli d'oliva verge extra
100 g de mató o formatge fresc
Vinagre balsàmic
Fulles d'alfàbrega
Sal i pebre
PREPARACIÓ
- Renteu, talleu el peduncle dels tomàquets i talleu-los a trossos. Aneu-los posant en un recipient alt.
- Peleu la síndria i talleu-la a trossos amb llavors i tot. Es pot comprar sense llavors. Després es cola tot. Afegiu-la al recipient dels tomàquets.
- Poseu el pa, espereu uns minuts perquè es remulli i tritureu-ho tot plegat amb el braç elèctric fins a fer-ne una crema fina i homogènia.
- Afegiu-hi sal, pebre, un raig d'oli i unes gotes de vinagre. Torneu-ho a triturar fins que estigui ben fina. Si és molt espessa, hi podeu afegir una mica d'aigua freda.
- Passeu-la per un colador per eliminar-ne les pells i llavors. Reserveu-la a la nevera per tal que estigui ben freda.
- Renteu i talleu per la meitat els tomàquets xerri.
- Peleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador damunt d'un plat.
- Talleu el mató a daus petits i reserveu-los.
- Poseu en un plat fons els mitjos tomàquets, uns daus de mató i una mica de pastanaga ratllada.
- Poseu al final uns trossos de fulla d'alfàbrega que traureu directament amb les mans.
- Amaniu-ho tot plegat amb sal, pebre i un fil d'oli pel damunt.
- Serviu-ho amb la sopa de tomàquet. Ho podeu servir a part i afegir-la al moment de consumir-la.
OBSERVACIONS
- Podeu canviar la síndria per altres tipus de fruita fresca (maduixes, altres fruites vermelles, cireres, mango...).
- Podeu fer uns daus de la mateixa fruita amb què feu la sopa que siguin de guarnició.
- És important que els tomàquets estiguin ben madurs per tal que siguin ben dolços.
- El tomàquet i la síndria són dos aliments que ens aporten gran quantitat d'aigua, per tant aquesta recepta és una manera refrescant d'hidratar-nos durant l'estiu amb productes de temporada.
- És una bona manera de potenciar el consum de fruita i de verdura entre els més petits.
- Com ja hem dit en altres receptes, recorda que hem de menjar 5 racions de fruita i de verdura al dia! Dues haurien de ser verdura (combinant entre crua i cuita) i, com a mínim, les tres restants serien de fruita fresca de temporada.
- El tomàquet ens aporta un poderós antioxidant anomenat licopè.