Sopa de tubercles i gingebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
- Informació nutricional -Obre
El gingebre fresc és un condiment típic de la cuina oriental que pot tenir certes propietats digestives.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- carcasses de pollastre
- 250 g d'aletes de pollastre
- cuixes de pollastre
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 porro
- pebre
- all
- 1 arrel de gingebre
- 1 api
- 1 nap
- 1 xirivia
- 1 pastanaga
- 1 manat de coriandre
- 1 bitxo fresc
PREPARACIÓ
- Posem les carcasses i les aletes de pollastre a rostir al forn durant 30 minuts a 180 graus.
- Aixafem un gra d'all amb pela i el posem al foc amb la ceba i hi posem una mica de pebre. Hi afegim mig raig d'oli més perquè no se'ns cremi tot.
- Fem bullir aigua mineral en una olla de pressió sense tapar. Tallem les verdures i quan arrenqui el bull, les tirem dins. També hi afegim el pollastre rostit. Tapem l'olla i ho deixem que bulli durant 40 minuts.
- Un cop fred, el colem i el reservem.
- Fem bullir aquest brou mentre tallem a la brunesa els tubercles i l'api.
- Desossem les dues cuixes de pollastre i les tallem a daus petits. Pelem i ratllem el gingebre i el tirem al brou.
- Quan hagi bullit 5 minuts, el colem. I el tornem a posar a bullir.
- Escaldem tots els tubercles, l'api i el pollastre uns 3 minuts. Ho rectifiquem de sal.
- Ho servim en un bol. Hi posem unes rodanxes d'escalunya, bitxo i gingebre picat per sobre.