Sopa de Verges
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de patates
250 g d'"onglet" de vedella
150 g de papada de porc
120 g de cigrons menuts
120 g de fesols de Santa Pau
100 g de fideus grossos amb forat
100 g d'arròs
70 g de sagí
2 cebes de Figueres
1 cuixa de pollastre
1 tall d'espatlla de xai
1 cuixa de gallina
1/2 garró
Aigua mineral
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem en una olla amb aigua 150 g de papada de porc, 1 cuixa de pollastre tallada pel mig, 250 g d'"onglet" de vedella tallat en 2 parts, 1/2 garró, 1tall d'espatlla de xai i 1 cuixa de gallina tallada en dos. Blanquegem les carns portant l'aigua a ebullició.
- Traiem de l'olla les carns blanquejades i les reservem.
- Omplim l'olla amb aigua neta i hi afegim els 70 g de sagí i els fesols. Més tard, quan l'aigua estigui calenta, hi afegim els cigrons.
- Pelem 400 g de patates i les tallem de manera irregular, perquè deixen anar millor la fècula.
- Pelem les 2 cebes i les tallem a quarts.
- Afegim les patates i les cebes a la cassola i les bullim durant 2 hores (desescumant quan convingui).
- Traiem de l'olla els cigrons i els fesols, i els reservem amb una mica de brou perquè no s'assequin.
- Deixem bullir l'olla 30 minuts més.
- Salpebrem i deixem reposar el brou durant 50 minuts.
- Colem el brou i en un tàper el deixem a la nevera durant 4 hores.
- Esmicolem la carn i la reservem.
- Un cop passades les 4 hores desgreixem el brou (s'haurà separat el greix, que surarà, de la resta del brou).
- Un cop desgreixat, posem el brou al foc i quan arrenqui el bull hi afegim 100 g d'arròs.
- Un cop hagi bullit uns 10 minuts, afegim al brou 100 g de fideus (si és possible dels que van foradats).
- Quan la pasta ja estigui gairebé feta, hi afegim la carn que havíem reservat esmicolada.
- Ho deixem 5 minuts més al foc i ja tindrem a punt la sopa!!!