Sopa d'esqueixada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les tàperes són un aliment que prové de la família de les lleguminoses, per aquesta raó contenen proteïnes d'origen vegetal. A més, tenen un alt poder antioxidant, pel seu contingut en flavonoides i quercetina.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g de llom de bacallà salat
6 tripes de bacallà
pells de bacallà
cap de bacallà
4 tomàquets secs confitats
1 ceba tendra
1 pebrot vermell
1 ceba de Figueres
tàperes
PREPARACIÓ
- Posem en una olla exprés 1 cap, unes pells i 6 tripes de bacallà ja dessalat amb 1,2 l d'aigua mineral freda. Ho posem a bullir durant 10 minuts.
- Socarrimem 1 ceba i l'emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini. La portem al forn a 220º durant 45 minuts.
- Apartem del foc l'olla exprés i deixem que reposi durant 2 hores.
- Cremem amb el bufador 1 pebrot vermell, l'emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini. El posem al forn a 220º durant 35 minuts.
- Desemboliquem els escalivats i separem els seus sucs en un bol i els vegetals pelats i tallats en un plat. Ho reservem.
- Traiem les tripes del brou, el colem en un pot alt i el reduïm a foc fort.
- Netegem i tallem les tripes bullides i les reservem.
- Tallem a la brunesa 4 tomàquets secs confitats. Els reservem.
- Tallem a mida macedònia 200 g de llom de bacallà ja dessalat.
- Tallem a rodelles 1 ceba tendra.
- Servim en bols amb els escalivats al fons, el tomàquet, el bacallà salat, les tripes, un grapat de tàperes, el suc dels escalivats i ho banyem amb el brou reduït de bacallà, una mica d'oli OVE, una mica de julivert i unes rodelles de ceba tendra per sobre.