Sopa freda de blat de moro
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
1 carcassa de pollastre
6 ales de pollastre
2 pastanaga
2 porros
2 alvocats
1 llima
1 cullerada de mantega
1 llauna de cebes
1 llauna de blat de moro
aigua mineral
coriandre
sal
pebre negre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Dins d'una safata amb paper sulfurat torrem al forn la carcassa i les ales del pollastre a 220º, durant 30 minuts.
- Netegem, pelem i tallem els porros i la pastanaga.
- Escorrem les cebetes i les deixem en remull en aigua mineral uns 15 minuts.
- A l'olla de pressió, hi posem tres litres d'aigua mineral i fem bullir, durant 20 minuts, les carcasses i ales ja torrades, les pastanagues i els porros pelats i prèviament tallats a la mida d'una mossegada.
- Escorrem les cebes i les saltem en una olla grossa amb una cullerada de mantega.
- Escorrem i esbandim el blat de moro i l'afegim a les cebes. Ho acabem d'enrossir tot plegat, 5 minuts.
- Afegim 1 litre de brou de pollastre i deixem que faci xup-xup durant 15 minuts. Després ho deixem temperar.
- Pelem i tallem els alvocats, els posem en un bol i hi posem suc de llima, pebre negre i sal. Ho remenem i ho posem a la nevera.
- Traiem unes 10 fulles de coriandre, les piquem i les afegim al bol de l'alvocat.
- Un cop la sopa sigui tèbia, hi afegim l'alvocat que teníem a la nevera, ho triturem dins de l'olla amb la batedora i ho colem.
- Ho servim amb una miqueta de coriandre més picat, pebre negre i un raig d'oli OVE.