Sopa fresca amb quinoa

INGREDIENTS

  • 500 g de tomàquet madur de penjar
  • 80 g de quinoa
  • 3 grans d'all
  • coriandre fresc
  • llavors de coriandre
  • una cullerada de ras el-hanout
  • una llavor de cardamom
  • mitja cullerada de pebre vermell picant
  • un trosset de gingebre
  • 1 bitxo fresc
  • 500 ml aigua mineral
  • fonoll
  • oli de sèsam
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

1. Tallem el fonoll a quadradets i, en una paella amb oli, el fem suar.


2. Ratllem els tomàquets i ho colem. Els posem a foc mitjà, sense oli, durant 5 minuts. Després hi tirarem oli i hi afegirem les espècies: ras-alhanut, cardamom, pebre vermell i les llavors de coriandre. Tot a coure durant 3 minuts. 


3. En un altre pot, hi posarem un altre raig d'oli d'oliva verge extra i un all (sense germinat) tallat molt finet. Hi afegim també una mica de gingebre ratllat. Un cop enrossit, hi afegirem el suc de tomàquet i la quinoa. Hi afegirem l'aigua i que bulli 15 minuts. Ho servim amb coriandre picat i bitxo per sobre, i un raig d'oli d'oliva verge extra. 
Anar al contingut