Sopa fresca amb quinoa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- 500 g de tomàquet madur de penjar
- 80 g de quinoa
- 3 grans d'all
- coriandre fresc
- llavors de coriandre
- una cullerada de ras el-hanout
- una llavor de cardamom
- mitja cullerada de pebre vermell picant
- un trosset de gingebre
- 1 bitxo fresc
- 500 ml aigua mineral
- fonoll
- oli de sèsam
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
1. Tallem el fonoll a quadradets i, en una paella amb oli, el fem suar.
2. Ratllem els tomàquets i ho colem. Els posem a foc mitjà, sense oli, durant 5 minuts. Després hi tirarem oli i hi afegirem les espècies: ras-alhanut, cardamom, pebre vermell i les llavors de coriandre. Tot a coure durant 3 minuts.
3. En un altre pot, hi posarem un altre raig d'oli d'oliva verge extra i un all (sense germinat) tallat molt finet. Hi afegim també una mica de gingebre ratllat. Un cop enrossit, hi afegirem el suc de tomàquet i la quinoa. Hi afegirem l'aigua i que bulli 15 minuts. Ho servim amb coriandre picat i bitxo per sobre, i un raig d'oli d'oliva verge extra.
2. Ratllem els tomàquets i ho colem. Els posem a foc mitjà, sense oli, durant 5 minuts. Després hi tirarem oli i hi afegirem les espècies: ras-alhanut, cardamom, pebre vermell i les llavors de coriandre. Tot a coure durant 3 minuts.
3. En un altre pot, hi posarem un altre raig d'oli d'oliva verge extra i un all (sense germinat) tallat molt finet. Hi afegim també una mica de gingebre ratllat. Un cop enrossit, hi afegirem el suc de tomàquet i la quinoa. Hi afegirem l'aigua i que bulli 15 minuts. Ho servim amb coriandre picat i bitxo per sobre, i un raig d'oli d'oliva verge extra.