Sopa harira
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Una sopa altament energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnes, tant de tipus vegetal per la combinació de cereals i llegums, com de tipus animal pel pollastre que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 aletes de pollastre
2 cuixes desossades
1,5 l brou de pollastre
75 g fideus gruixuts
50 g cigrons
50 g llenties
25 g de farina de cigró
2 tomàquets de penjar
2 porros
2 grans d'all
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 fulla llorer
1 branca d'api
1 llimona
1 canonet de canyella
Pebre vermell fumat dolç
Cúrcuma en pols
Gingebre
Safrà
Coriandre
Julivert
Menta
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una olla de pressió 4 aletes de pollastre i dues cuixes desossades amb una fulla de llorer i sal. Ho cobrim amb aigua i ho posem a bullir.
- Un cop bulli, retirem la bromera, traiem la fulla de llorer i reservem el pollastre.
- Tornem a omplir l'olla amb aigua. Posem 50 g de cigrons ja remullats dins d'una malla i els fiquem a l'olla amb una mica de sal. Posem l'aigua a l'olla, la tapem i la deixem bullint 25 minuts.
- Un cop bullits pelem els cigrons.
- Posem a escalfar 1,5 l de brou de gallina.
- Tallem dos porros i una branca d'api a brunesa.
- Tallem a microbrunesa 2 grans d'all i 1 tros de gingebre.
- En una cassola posem un raig d'oli i sofregim les verdures tallades fins que s'estovin.
- Hi afegim 1 cullerada de pasta de tomàquet, uns brins de safrà, 1 canonet de canyella, un polsim de cúrcuma i pebre vermell fumat dolç (uns 7 g) i dos tomàquets de penjar ratllats.
- Aboquem el brou de gallina a la cassola on tenim les verdures i les espècies. Hi afegim els cigrons pelats.
- Hi afegim 50 g de llenties (no cal que estiguin remullades). Tapem la cassola i la deixem bullint 25 minuts.
- Esfilagarsem el pollastre.
- Espremem el suc d'una llimona i hi dissolem 25 g de farina de cigró. Ho posem a la cassola de la sopa.
- Després hi afegim el pollastre esfilagarsat i 75 g de fideus grossos i ho coem tot 10 minuts més i llest.