Sopa mexicana amb verduretes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El blat de moro és un cereal i com a tal conté hidrats de carboni complexos que aporten energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g blat de moro "pozolero"
200 g portobel·lo
200 g xiitake
1,5 l brou vegetal
2 bitxos "puya"
1 bitxo d'arbre
1 bitxo ample
2 ravenets
1 ceba reca
1 cabeça d'alls
1 llima
col verda
Coriandre fresc
Sal
PREPARACIÓ
- Posem el blat de moro "pozolero" de llauna en una malla i el bullim 20 minuts en 1,5 ml de brou vegetal. Si no en trobeu, ho podeu fer perfectament amb blat escairat, que també en venen en conserva.
- Traiem les llavors dels bitxos i els cobrim amb aigua tèbia. Deixem que s'hidratin durant 10 minuts.
- Un cop hidratats, els posem en un got batedor, juntament amb una cabeça d'alls que ja haurem escalivat, mitja ceba reca que també haurem escalivat i una mica d'aigua. Ho triturem i ho colem.
- Saltem els bolets, tallats a dauets, sense oli. Un cop saltats, hi afegim la salsa que hem fet amb els bitxos i deixem que es coguin uns minuts conjuntament fins que la salsa quedi seca.
- En un got batedor hi posem una mica del blat de moro que hem cuit, amb un cullerot del mateix brou. Ho turbinem fins que tinguem una crema.
- Afegim a la sopa, la crema de blat de moro que acabem de fer, un polsim de sal, el saltat de bolets amb la salsa i la mitja ceba escalivada que ens quedava, que tallarem a dauets. També hi afegim un quart de col verda, tallada finament a juliana, i el carbassó, que haurem laminat ben finet i deixat prèviament uns minuts en remull amb aigua freda.
- Emplatem la sopa afegint-hi ravenets laminats, una mica de suc de llima, una mica de la seva ratlladura i coriandre fresc tallat ben menut.