Sopa tailandesa
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El gingebre fresc, típic de la cuina oriental, té la característica d'estimular les digestions i eliminar les flatulències.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
10 gambots- 2 tomàquets
- 1 llimona
- 100 g xiitake
- 300 ml llet de coco
- 750 ml aigua mineral
- Herba llimona (citronel·la)
- Galanga fresca
- Cúrcuma fresca
- 1 fulla de llima kaffir
- Pasta de xili cuita
- Salsa de soja
- Ceba xinesa
- Coriandre
PREPARACIÓ
- Fem un suquet amb 10 gambots. Reservem els cossos i torrem els claps i les cloves en una cassola.
- Hi afegim 300 ml de llet de coco i deixem que s'integri una mica. Quan ho tenim, hi afegim 750 ml d'aigua.
- Perfumem amb unes rodelles de gingebre, cúrcuma, galanga i herba llimona.
- Portem al bull i coem, a foc fluix, 20 minuts.
- Tallem a dauets dos tomàquets escaldats i pelats.
- Afegim un rajolí d'oli en una olla i hi afegim els tomàquets.
- Quan ens ha canviat una mica el color del tomàquet, hi afegim els xiitakes tallats.
- Fem un tall als gambots i els afegim a l'olla on hi ha els tomàquets i els xiitakes. Ho saltem.
- Colem el suquet, fet amb les cloves i els caps dels gambots, la llet de coco i l'aigua, directament a l'olla.
- Hi afegim el suc de mitja llimona, una fulla de llima kaffir i una mica de pasta de xili cuita. Integrem i coem un parell de minuts.
- Afegim a l'olla una mica de salsa de soja.
- Tallem a rodelles la part verda d'una ceba xinesa i piquem coriandre.
- Servim la sopa i hi posem per sobre la ceba xinesa tallada i el coriandre picat.