Sopa tailandesa

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El gingebre fresc, típic de la cuina oriental, té la característica d'estimular les digestions i eliminar les flatulències.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    10 gambots
  • 2 tomàquets
  • 1 llimona
  • 100 g xiitake 
  • 300 ml llet de coco
  • 750 ml aigua mineral
  • Herba llimona (citronel·la) 
  • Galanga fresca 
  • Cúrcuma fresca
  • 1 fulla de llima kaffir
  • Pasta de xili cuita
  • Salsa de soja
  • Ceba xinesa
  • Coriandre

PREPARACIÓ

  1. Fem un suquet amb 10 gambots. Reservem els cossos i torrem els claps i les cloves en una cassola.
  2. Hi afegim 300 ml de llet de coco i deixem que s'integri una mica. Quan ho tenim, hi afegim 750 ml d'aigua.
  3. Perfumem amb unes rodelles de gingebre, cúrcuma, galanga i herba llimona.
  4. Portem al bull i coem, a foc fluix, 20 minuts.
  5. Tallem a dauets dos tomàquets escaldats i pelats.
  6. Afegim un rajolí d'oli en una olla i hi afegim els tomàquets.
  7. Quan ens ha canviat una mica el color del tomàquet, hi afegim els xiitakes tallats.
  8. Fem un tall als gambots i els afegim a l'olla on hi ha els tomàquets i els xiitakes. Ho saltem.
  9. Colem el suquet, fet amb les cloves i els caps dels gambots, la llet de coco i l'aigua, directament a l'olla.
  10. Hi afegim el suc de mitja llimona, una fulla de llima kaffir i una mica de pasta de xili cuita. Integrem i coem un parell de minuts.
  11. Afegim a l'olla una mica de salsa de soja.
  12. Tallem a rodelles la part verda d'una ceba xinesa i piquem coriandre.
  13. Servim la sopa i hi posem per sobre la ceba xinesa tallada i el coriandre picat.
Anar al contingut