Sopes escaldades de safrà, ou i verduretes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Gaspà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lo Ponts, Ponts (Noguera)
- Informació nutricional -Obre
El color intens del rovell dels ous de pagès és degut a la alimentació de les gallines amb blat de moro i la seva exposició al sol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 ous de pagès
- safrà de Jiloca
- oli d'oliva verge extra
- 20 g de porro
- 20 g de carbassó
- 20 g pastanaga,
- 16 llesques primes de pa de llavors.
- Per al brou:
- 2 cebes
- 2 porros
- 2 pastanagues
- 1 kg d'ossos
- 1 peu de porc
- 1,5 kg costella de vedella
- 1/2 pollastre o gallina de pagès
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el brou, col·loqueu en una olla les carns cobertes d'aigua mineral, escalfeu-ho
fins que bulli, rectifiqueu-ho de sal, i aneu-ho escumant. Seguidament, afegiu-hi els vegetals: el porro, la ceba i la pastanaga, tot rentat i tallat gruixut, i coeu el brou a foc lent durant 3 hores. Després, deixeu-ho reposar 30 minuts, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, torreu el pa al forn de forma que les llesques quedin seques i torrades.
Per fer els ous, escalfeu oli, en una paella, i quan sigui tebi hi tirem els ous; us quedaran millor si els obriu en un petit bol. Coeu-ho així, a baixa temperatura, fins que la clara estigui quallada però el rovell gairebé cru. Ja fora de la paella, talleu l'excés de clara amb un aro metàl·lic o un petit ganivet.
Tot seguit, peleu i talleu les verdures ben fines, escaldeu-les, en aigua salada, totes juntes durant 1 minut i reserveu-les.
Finalment, poseu el brou a bullir amb 6 o 7 fils de safrà per cap. Quan sigui calent, aboqueu-lo en una gerreta per al servei.
I ja per acabar, poseu en un plat fondo les llesques de pa i a sobre l'ou confitat, poseu-hi les verdures escaldades i les fulles tendres al voltant i, un cop a taula, escaldeu el conjunt amb el brou ben calent.
fins que bulli, rectifiqueu-ho de sal, i aneu-ho escumant. Seguidament, afegiu-hi els vegetals: el porro, la ceba i la pastanaga, tot rentat i tallat gruixut, i coeu el brou a foc lent durant 3 hores. Després, deixeu-ho reposar 30 minuts, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, torreu el pa al forn de forma que les llesques quedin seques i torrades.
Per fer els ous, escalfeu oli, en una paella, i quan sigui tebi hi tirem els ous; us quedaran millor si els obriu en un petit bol. Coeu-ho així, a baixa temperatura, fins que la clara estigui quallada però el rovell gairebé cru. Ja fora de la paella, talleu l'excés de clara amb un aro metàl·lic o un petit ganivet.
Tot seguit, peleu i talleu les verdures ben fines, escaldeu-les, en aigua salada, totes juntes durant 1 minut i reserveu-les.
Finalment, poseu el brou a bullir amb 6 o 7 fils de safrà per cap. Quan sigui calent, aboqueu-lo en una gerreta per al servei.
I ja per acabar, poseu en un plat fondo les llesques de pa i a sobre l'ou confitat, poseu-hi les verdures escaldades i les fulles tendres al voltant i, un cop a taula, escaldeu el conjunt amb el brou ben calent.