Sorell marinat sobre suc de "piparra"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El sorell pertany als peixos del tipus blau, importants ja que ens aporten àcids grassos essencials omega-3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. El peix pot tenir un paràsit anomenat Anisakis, per evitar-ne la seva infecció, o bé s'ha de cuinarAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 480 g de sorell net
- "piparres" (bitxos) gegants en vinagre
- 1 kg de sal
- 3 g de xantana per kg
- oli d'oliva extra verge
- 4 g de caviar d'oli d'oliva
- flors (1 safata)
- coriandre (1 safata)
PREPARACIÓ
Comencem marinant el sorrell. En fem dos filets, el netegem de tripa i el desespinem. El marinem en sal, amb sal per sota i per sobre. El tapem amb paper film i el deixem a la nevera, uns 10 minuts.
Mentrestant, preparem el suc de piparra: triturem les piparres amb el seu suc amb el túrmix, les colem i hi afegim la xantana i ho tornem a triturar. Ho reservem.
Recuperem el peix. El netegem amb aigua i l'eixuguem amb paper. Filetegem el sorell, al biaix, seguint les fibres del peix. El reservem.
Per acabar, col·loquem al fons d'un plat el suc de piparra i a sobre els filets (o filet) de sorell. Decorem amb caviar d'oli d'oliva, flors i coriandre. Acabem amb oli d'oliva extra verge.
Mentrestant, preparem el suc de piparra: triturem les piparres amb el seu suc amb el túrmix, les colem i hi afegim la xantana i ho tornem a triturar. Ho reservem.
Recuperem el peix. El netegem amb aigua i l'eixuguem amb paper. Filetegem el sorell, al biaix, seguint les fibres del peix. El reservem.
Per acabar, col·loquem al fons d'un plat el suc de piparra i a sobre els filets (o filet) de sorell. Decorem amb caviar d'oli d'oliva, flors i coriandre. Acabem amb oli d'oliva extra verge.