Steak tàrtar a la planxa (Von Bismark)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eduard Losilla
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Butikfarra
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden en la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 800 g de filet de vedella
- 20 llesques de pa torrat
- 2 cogombrets
- 8 escalunyes
- 20 tàperes (per fregir)
- Per condimentar la carn:
- 50 g quètxup
- 50 g mostassa de Dijon
- 50 g salsa Perrins
- 80 g de tàperes
- 20 g de ginebra
- sal
- 30 g oli d'oliva
- 10 g de tabasco
PREPARACIÓ
Per començar, piqueu l'escalunya i els cogombrets i reserveu-ne la meitat per al condiment i l'altra meitat per a l'emplatat. Seguidament, piqueu la carn amb ganivet, poseu-la en un bol juntament amb la meitat de l'escalunya i dels cogombrets reservats, barregeu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer el condiment de la carn, poseu en un got de túrmix les tàperes, la ginebra, el quètxup, l'oli d'oliva, la mostassa, la salsa Perrins, la sal i el tabasco i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, afegiu dues cullerades de condiment al bol de la carn, poseu-hi una mica de sal, barregeu-ho bé amb les mans i deixeu-ho a la nevera durant 10 minuts.
Mentrestant, fregiu les tàperes senceres en una cassola amb oli.
Tot seguit, poseu un motllo rodó a sobre d'una planxa ben calenta, ompliu-lo amb la carn, deixeu-ho enrossir uns segons per aquesta banda, doneu-li la volta amb una rasqueta i deixeu-ho enrossir uns segons més per l'altra.
I ja per acabar, emplateu l'steak, desemmotlleu-lo, poseu-hi les tàperes fregides a sobre i serviu-lo acompanyat d'unes torradetes, una mica de cogombrets i escalunya picada i una cullerada del condiment.
Per fer el condiment de la carn, poseu en un got de túrmix les tàperes, la ginebra, el quètxup, l'oli d'oliva, la mostassa, la salsa Perrins, la sal i el tabasco i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, afegiu dues cullerades de condiment al bol de la carn, poseu-hi una mica de sal, barregeu-ho bé amb les mans i deixeu-ho a la nevera durant 10 minuts.
Mentrestant, fregiu les tàperes senceres en una cassola amb oli.
Tot seguit, poseu un motllo rodó a sobre d'una planxa ben calenta, ompliu-lo amb la carn, deixeu-ho enrossir uns segons per aquesta banda, doneu-li la volta amb una rasqueta i deixeu-ho enrossir uns segons més per l'altra.
I ja per acabar, emplateu l'steak, desemmotlleu-lo, poseu-hi les tàperes fregides a sobre i serviu-lo acompanyat d'unes torradetes, una mica de cogombrets i escalunya picada i una cullerada del condiment.