Steak tàrtar amb mantega especiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- Per al tàrtar:
- 500 g de filet de bou
- 70 g de verat fumat
- oli verge
- 20 g d'escalunya
- 4 cullerades de quetxup
- 2 cullerades de salsa HP
- soja reduïda
- tabasco
- pebre de molinet
- sal
- 4 rovells d'ou
- Per a la mantega amb herbes:
- 300 g de mantega
- 6 fulles s'alfàbrega
- 1 branca de romaní
- polsim de farigola
- julivert
- 2 filets d'anxova
- 2 fulls de gelatina
- Per a les patates suflés:
- 1/2 kg de patates agres
- oli per fregir
PREPARACIÓ
Per fer el tàrtar, poseu en un bol el filet de bou picat, la salsa HP, el quetxup, la soja reduïda, el verat fumat tallat a daus, l'escalunya picada, el tabasco, la sal, el pebre i l'oli i remeneu-ho.
Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi els rovells d'ou i torneu-ho a remenar bé. A continuació, ompliu un motllo amb el tàrtar i reserveu-lo a la nevera.
Per fer la mantega d'herbes, poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert i les anxoves, tot tallat ben petit, la fulles de la branca de romaní, la farigola, la mantega i els fulls de gelatina, que haureu mullat, i remeneu-ho tot bé amb una cullera de fusta. Seguidament, passeu-la pel sedàs i deixeu-la reposar durant unes 6 hores.
Per fer les patates suflés, peleu les patates i talleu-les a rondaxes molt primes. Després, aquestes rodanxes talleu-les en forma de rectangle, assequeu-les amb un paper absorbent, i deixeu-les coure en un cassó amb oli abundant i no gaire calent durant un parell de minuts.
Tot seguit, poseu-les en un altre cassó amb oli ben calent i fregiu-les durant uns 10 segons.
I ja per acabar, feu una base de mantega en un costat del plat, cobriu-la amb les patates i a l'altre costat poseu-hi el tàrtar i desemmotlleu-lo.
Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi els rovells d'ou i torneu-ho a remenar bé. A continuació, ompliu un motllo amb el tàrtar i reserveu-lo a la nevera.
Per fer la mantega d'herbes, poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert i les anxoves, tot tallat ben petit, la fulles de la branca de romaní, la farigola, la mantega i els fulls de gelatina, que haureu mullat, i remeneu-ho tot bé amb una cullera de fusta. Seguidament, passeu-la pel sedàs i deixeu-la reposar durant unes 6 hores.
Per fer les patates suflés, peleu les patates i talleu-les a rondaxes molt primes. Després, aquestes rodanxes talleu-les en forma de rectangle, assequeu-les amb un paper absorbent, i deixeu-les coure en un cassó amb oli abundant i no gaire calent durant un parell de minuts.
Tot seguit, poseu-les en un altre cassó amb oli ben calent i fregiu-les durant uns 10 segons.
I ja per acabar, feu una base de mantega en un costat del plat, cobriu-la amb les patates i a l'altre costat poseu-hi el tàrtar i desemmotlleu-lo.