Sticks de rap
- Programa: Manduka
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
300 g de filet de rap
1 llimona
2 alls
Farina
Pa ratllat
2 Ous (1 per a la maionesa)
Orenga
Curri en pols
Blat de moro (quicos)
Fulles de julivert
Oli d'oliva verge
Sal i pebre
Salsa de soja
PREPARACIÓ
- Demaneu a la peixateria que us netegin el rap.
- Un cop a casa, poseu els filets de peix al damunt de la taula de tallar i feu tires de dos dits de gruix.
- Talleu cada tira a daus del mateix gruix que la tira.
- Piqueu el julivert amb un ganivet i reserveu-lo.
- Doneu un cop amb el palmell del ganivet a l'all i peleu-lo (això afavoreix de poder-lo pelar millor). Piqueu-lo com més petit millor i reserveu-lo.
- Talleu la llimona per la meitat i feu-ne suc. Poseu-lo en un recipient ample que hi pugui cabre el peix. Poseu un bon polsim d'orenga, el julivert picat, una mica de curri i l'all. Remeneu-ho.
- Salpebreu-ho i afegiu el peix al recipient.
- Remeneu-ho, tapeu-lo i deixeu-lo marinar durant 30 minuts a la nevera.
- Moldrem o aixafarem el blat de moro fins que quedi ben petit.
- Prepareu un bol amb l'ou batut, un altre amb els quicos molts i un altre amb farina.
- Traieu el peix i aneu posant els daus separats perquè no s'enganxin al damunt d'un plat.
- Aneu-los passant per farina, després per l'ou batut i finalment pels quicos.
- Aneu seguint el procés fins tenir-los tots fets. Reserveu-los.
- Fem la maionesa.
- Prepareu la salsa barrejant en un bol maionesa amb un raig de salsa de soja. Reserveu-la.
- Escalfeu en una paella un dit de gruix d'oli d'oliva verge. Quan veieu que ja és calent, aneu posant amb molt de compte els daus de peix. És important fer-ho d'un en un perquè no s'enganxin.
- Fregiu-los fins que estiguin ben daurats per tots els cantons.
- Aneu-los escorrent amb una escumadora i poseu-los sobre paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.
- Serviu-los calents juntament amb la salsa anterior per poder-la sucar.
Observacions:
- Podeu fer-ho igual amb llobarro, orada, lluç o salmó. Demaneu a la vostra peixateria de confiança quin és el millor peix segons la temporada.
- Com més temps estigui marinat el peix, més gust agafarà.
- En comptes de maionesa també podeu acompanyar els daus amb una salsa de iogurt i espècies o herbes aromàtiques.
- També els podeu servir amb una salsa de tomàquet, mostassa o romesco.
- El consum de peix és de gran importància per a la salut dels infants i és essencial per al seu desenvolupament, que comença en l'embaràs i continua durant la primera infància i l'adolescència.
- La recomanació de peix és de 3-4 racions a la setmana. Combinant peix blau i peix blanc.