Strogonoff de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta de cacauet, a més a més de donar una aroma especial al plat, destaca pel seu contingut de vitamina B, proteïnes i greixos saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de cap de llom de porc
600 ml de brou de porc
400 g de moixernons
1 litre de nata
2 grans d'all
2 fulles de sàlvia
2 cullerades de pasta de cacauet
1 llima
Sal
Pebre blanc
Llavors de coriandre
Nou moscada
Vi ranci
Oli OVE
Coriandre
Arròs pilaf
PREPARACIÓ
- Piquem al morter pebre blanc, unes quantes llavors de coriandre i sal.
- Lliguem amb un cordill el cap de llom.
- Condimentem la carn de porc amb la picada que hem fet al morter.
- Marquem la carn de porc per totes les cares.
- Escalfem en una cassola 600 ml de brou de porc.
- Quan tinguem marcada la carn, hi afegim un raig de vi ranci.
- Afegim el brou ja calent al pot on hem marcat la carn. Tapem la cassola i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
- Reduïm a la meitat 1 litre de nata per aconseguir una doble nata (doble quantitat de greix). Ho fem a foc baix, per evitar que la nata es cremi.
- Posem a la nata una pela de llima.
- Ratllem a dins de la nata una nou moscada.
- Pelem dos grans d'all i els tallem molt menuts.
- Posem un raig d'oli en una cassola gran. L'escalfem.
- Aboquem a la cassola els 400 g de moixernons amb un polsim de sal.
- Quan els moixernons estiguin mig enrossits hi afegim l'all picat.
- Afegim a la cassola dels bolets unes quantes fulles de sàlvia.
- Colem el brou d'on hi ha el cap de llom a la cassola al recipient en què hem reduït la nata.
- Traiem el fil del cap de llom.
- Tallem el cap de llom a mida de mossegada.
- Aboquem el cap de llom a la cassola dels moixernons.
- Traiem les peles de llima de la cassola de la llet.
- Afegim dues cullerades de pasta de cacauet a la llet. Ho barregem.
- Aboquem la llet reduïda (doble nata) a la cassola de la carn i ho deixem coure uns minuts.
- Piquem unes quantes fulles de coriandre i les barregem amb l'arròs pilaf.
- Ho emplatem amb una base d'arròs pilaf ja fet i la carn, amb la seva salsa. I ja ho tenim!!!