Suflé de mandarina
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El suflé és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnes, que ens dona energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 mandarines
2 ous
75 g de sucre
25 g de midó de blat de moro
Sucre llustre
Mantega
PREPARACIÓ
- Pelem 3 mandarines i les reservem en un got batedor.
- Triturem les 3 mandarines i ho colem.
- Posem el pot de mandarines al foc i ho reduïm durant 10 minuts a foc mitjà. Hem d'assolir una reducció d'uns 250 ml.
- Un cop feta la reducció del suc de mandarines, hi afegim 60 g de sucre i ho integrem bé al foc.
- Posem en un bol, o en una tassa, unes gotes d'aigua i 25 g de midó de blat de moro. Ho diluïm.
- Afegim el midó de blat de moro diluït amb sucre al pot de la reducció i ho integrem remenant fins que s'espesseixi.
- Passem a una safata metàl·lica la barreja espessida i ho aplanem.
- Cobrim amb sulfurat la barreja aplanada i ho duem a la nevera durant 2 hores.
- Trenquem dos ous i afegim les clares a un bol, i els rovells a una carmanyola per fer-ho servir per altres receptes. I comencem a migmuntar les clares.
- Muntem les clares a punt de neu afegint-hi 15 g de sucre.
- Agafem de la nevera la crema de mandarines ja freda i també uns motlles que hem untat amb mantega fosa prèviament.
- Aboquem a un bol gros la crema freda de mandarina i la treballem amb varetes manuals.
- Afegim de mica en mica les clares muntades i ho integrem fins a aconseguir una textura homogènia.
- Agafem els motlles, pintats prèviament amb mantega fosa i que hem deixat a la nevera perquè es refredessin, i els tornem a pintar de nou amb mantega fosa.
- Empolsinem els motlles pintats amb sucre de llustre.
- Omplim cada motlle amb la barreja de mandarina i clara fins a arribar a 3/4. I empolsinem cada motlle amb sucre llustre.
- Enfornem els motlles al forn durant 15 minuts a 200ºC.
- Un cop hagin passat els 15 minuts, ja els podem tastar.