Suflé de mandarina

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El suflé és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnes, que ens dona energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 mandarines

    2 ous

    75 g de sucre

    25 g de midó de blat de moro

    Sucre llustre

    Mantega

PREPARACIÓ

  1. Pelem 3 mandarines i les reservem en un got batedor.
  2. Triturem les 3 mandarines i ho colem.
  3. Posem el pot de mandarines al foc i ho reduïm durant 10 minuts a foc mitjà. Hem d'assolir una reducció d'uns 250 ml.  
  4. Un cop feta la reducció del suc de mandarines, hi afegim 60 g de sucre i ho integrem bé al foc.  
  5. Posem en un bol, o en una tassa, unes gotes d'aigua i 25 g de midó de blat de moro. Ho diluïm.
  6. Afegim el midó de blat de moro diluït amb sucre al pot de la reducció i ho integrem remenant fins que s'espesseixi.  
  7. Passem a una safata metàl·lica la barreja espessida i ho aplanem.
  8. Cobrim amb sulfurat la barreja aplanada i ho duem a la nevera durant 2 hores.
  9. Trenquem dos ous i afegim les clares a un bol, i els rovells a una carmanyola per fer-ho servir per altres receptes. I comencem a migmuntar les clares.
  10. Muntem les clares a punt de neu afegint-hi 15 g de sucre.
  11. Agafem de la nevera la crema de mandarines ja freda i també uns motlles que hem untat amb mantega fosa prèviament.  
  12. Aboquem a un bol gros la crema freda de mandarina i la treballem amb varetes manuals.
  13. Afegim de mica en mica les clares muntades i ho integrem fins a aconseguir una textura homogènia.
  14. Agafem els motlles, pintats prèviament amb mantega fosa i que hem deixat a la nevera perquè es refredessin, i els tornem a pintar de nou amb mantega fosa.
  15. Empolsinem els motlles pintats amb sucre de llustre.
  16. Omplim cada motlle amb la barreja de mandarina i clara fins a arribar a 3/4. I empolsinem cada motlle amb sucre llustre.
  17. Enfornem els motlles al forn durant 15 minuts a 200ºC.
  18. Un cop hagin passat els 15 minuts, ja els podem tastar.  
Anar al contingut