Suflé de pèsols i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El suflé és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnes, que ens dona energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 300 g pèsols
- 250 ml llet
- 50 g mantega
- 50 g pernil salat
- 50 g cansalada viada curada
- 3 ous
- 3 cullerades de farina
- Nou moscada
- Pebre blanc
- Mantega
- Farina
- Menta
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem 4 motllos de suflé a la nevera.
- Posem paper de forn en una safata i hi escampem 50 g de pernil salat.
- Deshidratem el pernil posant-lo al forn a 140º durant una hora.
- Tallem a la brunesa 50 g cansalada freda de nevera.
- Posem una cassola al foc amb 50 g de mantega.
- Quan la mantega estigui desfeta, hi afegim la cansalada tallada a daus i ho barregem.
- Quan la cansalada estigui transparent, hi afegim tres cullerades de farinai ho remenem bé. Deixem que es cogui a foc lent 10 minuts i ho anem remenant de tant en tant.
- Posemen un pot al foc 250 ml de llet i l'escalfem.
- Posem 300 g de pèsols al got del batedor americà.
- Afegim la llet ben calenta al got batedor americà i ho barregem bé:pèsols i llet. Colem el suc dels pèsols amb un colador en una gerra.
- Afegim aquest suc de pèsols a la cassola on hi ha la mantega i la farina. Hi posem una mica de sal, pebre blanc i nou moscada ratllada.
- Ho coem remenant-ho fins que tinguem una textura de beixamel espessa. Deixem que la beixamel verda es refredi.
- Piquemen un morter el pernil salat deshidratat.
- Tallem a la juliana unes quantes fulles de menta.
- Separem els rovells i les clares de 4 ous en 2 bols diferents.
- Muntem les 4 clares a punt de neu en un bol.
- Blanquegem 4 rovells en un altre bol.
- Si la beixamel verda està temperada, l'afegim al bol dels rovells blanquejats.
- Ho remenem amb cura.
- Afegim les clares al mateix bol. Primer una tercera part de les clares, ho remenem i després, hi posem la resta de clares.
- Ho remenem molt suaument.
- Desfem una mica de mantega al foc.
- Agafem els motllos per suflé de la nevera i els pintem amb mantega. La base i les parets. Les parets les pintem de baix cap a dalt.
- Un cop estan totes els motllos pintats, en fem una segona capa a la paret amb més mantega.
- Enfarinem els motllos mirant que hi hagi mantega a tot arreu.
- Omplim els motllos amb la massa fins a 3/4 de la seva capacitat.
- Enfornem els suflés de 15' a 20' a 190º.
- Quan el suflé surti del forn, hi tirem per sobre el pernil salat i esmicolat, i la menta.