Suflé de pèsols i pernil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El suflé és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnes, que ens dona energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 300 g pèsols
  • 250 ml llet
  • 50 g mantega
  • 50 g pernil salat
  • 50 g cansalada viada curada
  • 3 ous
  • 3 cullerades de farina
  • Nou moscada
  • Pebre blanc
  • Mantega
  • Farina
  • Menta
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 4 motllos de suflé a la nevera.
  2. Posem paper de forn en una safata i hi escampem 50 g de pernil salat.
  3. Deshidratem el pernil posant-lo al forn a 140º durant una hora.
  4. Tallem a la brunesa 50 g cansalada freda de nevera.
  5. Posem una cassola al foc amb 50 g de mantega.
  6. Quan la mantega estigui desfeta, hi afegim la cansalada tallada a daus i ho barregem.
  7. Quan la cansalada estigui transparent, hi afegim tres cullerades de farinai ho remenem bé. Deixem que es cogui a foc lent 10 minuts i ho anem remenant de tant en tant.
  8. Posemen un pot al foc 250 ml de llet i l'escalfem.
  9. Posem 300 g de pèsols al got del batedor americà.
  10. Afegim la llet ben calenta al got batedor americà i ho barregem bé:pèsols i llet. Colem el suc dels pèsols amb un colador en una gerra.
  11. Afegim aquest suc de pèsols a la cassola on hi ha la mantega i la farina. Hi posem una mica de sal, pebre blanc i nou moscada ratllada.
  12. Ho coem remenant-ho fins que tinguem una textura de beixamel espessa. Deixem que la beixamel verda es refredi.
  13. Piquemen un morter el pernil salat deshidratat.
  14. Tallem a la juliana unes quantes fulles de menta.
  15. Separem els rovells i les clares de 4 ous en 2 bols diferents.
  16. Muntem les 4 clares a punt de neu en un bol.
  17. Blanquegem 4 rovells en un altre bol.
  18. Si la beixamel verda està temperada, l'afegim al bol dels rovells blanquejats.
  19. Ho remenem amb cura.
  20. Afegim les clares al mateix bol. Primer una tercera part de les clares, ho remenem i després, hi posem la resta de clares.
  21. Ho remenem molt suaument.
  22. Desfem una mica de mantega al foc.
  23. Agafem els motllos per suflé de la nevera i els pintem amb mantega. La base i les parets. Les parets les pintem de baix cap a dalt.
  24. Un cop estan totes els motllos pintats, en fem una segona capa a la paret amb més mantega.
  25. Enfarinem els motllos mirant que hi hagi mantega a tot arreu.
  26. Omplim els motllos amb la massa fins a 3/4 de la seva capacitat.
  27. Enfornem els suflés de 15' a 20' a 190º.
  28. Quan el suflé surti del forn, hi tirem per sobre el pernil salat i esmicolat, i la menta.
Anar al contingut