Suquet blanc de rap
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són un aliment molt nutritiu, energètiques, riques en greixos monoinsaturats saludables, proteïnes d'alt valor biològic, fibra soluble, calci, magnesi i vitamina E. Per això, com els altres fruits secs en cru, en pots prendre un grapadet cada dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
1 rap sencer
1 l fumet de rap
400 g patata monalisa
20 ml vinagre de xerès
220 g ametlla crua marcona (placement)
2 cabeces d'all
150 ml oli OVE
10 fulles coriandre
30 g gingebre
2 porros
2 branques de julivert
1 ceba de Figueres
1 pastanaga
1 llimona
Farina de cigró
Oli gira-sol
Sal
PREPARACIÓ
- Posem dins un recipient amb tapa 220 g ametlles crues marcona i les cobrim amb aigua mineral.
- Les hidratem a la nevera 8 hores.
- Posem a l'olla el cap de rap, les espines, 1 ceba de Figueres neta, una pastanaga neta, dos porros nets i dues branques de julivert.
- Ho cobrim amb 2 litres d'aigua mineral. Ho portem a ebullició.
- Ho deixem coure 30' a foc fluix, que bulli però lentament.
- Posem dins una safata de forn dues cabeces d'all.
- Les enfornem 30' a 180º
- Colem el fumet de rap.
- Traiem els alls del forn i deixem que baixi la temperatura.
- Traiem la carn de la cabeça d'all i la posem al got batedor.
- Escorrem les ametlles hidratades. Les afegim al got batedor.
- Posem al got 1 litre de fumet de rap i 150 ml d'oli OVE
- Ho triturem tot fins aconseguir una salsa fina i homogènia.
- Colem aquesta mena d'ajoblanco amb un colador fi.
- Posem una paella alta al foc i una quantitat generosa d'oli de gira-sol.
- Enfarinem el rap, tallat a rodanxes amb farina de cigró.
- Fregim el rap amb l'oli ben calent i ho deixem uns segons sobre un plat amb paper absorbent.
- Posem l'ajoblanco colat en una cassola al foc.
- Pelem i tallem a mida mossegada 400 g de patata monalisa.
- Afegim les patates a la cassola un cop l'ajoblanco hagi començat a bullir lentament.
- Tapem la cassola i deixem que les patates bullin a foc lent 10'
- Posem el rap fregit a la cassola.
- Tapem la cassola i deixem que bulli 5 minuts a foc lent.
- Apaguem el foc i afegim 50 ml vinagre de xerès.
- Ratllem a la cassola 30 g de gingebre fresc.
- Ho integrem tot i ho tapem. Deixem que reposi 5 minuts.
- Piquem 10 fulles de coriandre i ho afegim a la cassola.
- Emplatem.