Suquet de bacallà amb llagostins i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gisela Sanz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les cloïsses són uns mol·luscos rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, per contra, tenen poc greix i aporten poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 6 carxofes
- 4 talls de lloms de bacallà dessalat
- 12 llagostins
- 200 g de cloïsses
- 1 litre de fumet Aneto
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets ratllats
- farina
- Per a la picada:
- 50 g d'ametlles
- 2 llesques de pa fregit
- 1 all
PREPARACIÓ
En una cassola de ferro, hi posem oli, fregim un parell de llesques de pa i les reservem. Enfarinem el bacallà i, amb el mateix oli, el fregim per després reservar-lo.
A la mateixa cassola fregim les carxofes tallades a quarts i, quan estan a mig coure, hi incorporem la ceba i després el tomàquet ratllat. Tot seguit, incorporem el fumet i ho deixem coure uns 10 minuts fins que les carxofes estiguin gairebé cuites.
Mentrestant fem la picada amb les ametlles, les llesques de pa fregit i un gra d'all. Incorporem la picada al fumet i ho deixem coure 5 minuts més.
Incorporem el bacallà i coem uns 10 minuts.
Passat aquest temps, incorporem els llagostins i les cloïsses i al cap de dos minuts tenim el suquet llest per servir.
A la mateixa cassola fregim les carxofes tallades a quarts i, quan estan a mig coure, hi incorporem la ceba i després el tomàquet ratllat. Tot seguit, incorporem el fumet i ho deixem coure uns 10 minuts fins que les carxofes estiguin gairebé cuites.
Mentrestant fem la picada amb les ametlles, les llesques de pa fregit i un gra d'all. Incorporem la picada al fumet i ho deixem coure 5 minuts més.
Incorporem el bacallà i coem uns 10 minuts.
Passat aquest temps, incorporem els llagostins i les cloïsses i al cap de dos minuts tenim el suquet llest per servir.