Suquet de bacallà amb llagostins i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gisela Sanz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses són uns mol·luscos rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, per contra, tenen poc greix i aporten poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 6 carxofes
  • 4 talls de lloms de bacallà dessalat
  • 12 llagostins
  • 200 g de cloïsses
  • 1 litre de fumet Aneto
  • 1 ceba tendra
  • 2 tomàquets ratllats
  • farina
  • Per a la picada:
  • 50 g d'ametlles
  • 2 llesques de pa fregit
  • 1 all

PREPARACIÓ

En una cassola de ferro, hi posem oli, fregim un parell de llesques de pa i les reservem. Enfarinem el bacallà i, amb el mateix oli, el fregim per després reservar-lo.

A la mateixa cassola fregim les carxofes tallades a quarts i, quan estan a mig coure, hi incorporem la ceba i després el tomàquet ratllat. Tot seguit, incorporem el fumet i ho deixem coure uns 10 minuts fins que les carxofes estiguin gairebé cuites.

Mentrestant fem la picada amb les ametlles, les llesques de pa fregit i un gra d'all. Incorporem la picada al fumet i ho deixem coure 5 minuts més.

Incorporem el bacallà i coem uns 10 minuts.

Passat aquest temps, incorporem els llagostins i les cloïsses i al cap de dos minuts tenim el suquet llest per servir.
Anar al contingut