Suquet de congre: cuina de pescadors
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Congre
Patates
Alls
Tomàquet de penjar
Polpa de nyora
Vi ranci
Allioli negat
Sal i pebre
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Netegem un congre i separem la part central del peix del cap i la cua.
- Cobrim amb aigua el cap i la cua per fer-ne un fumet de peix, que haurà de bullir a alta temperatura.
- La part central la tallem a rodanxes i la reservem.
- En una cassola fem un sofregit amb els alls, el tomàquet de penjar ratllat i la polpa de la nyora.
- Si afegiu ceba al sofregit, l'haureu de deixar al foc una mica més de temps perquè es caramel·litzi.
- Quan tinguem el sofregit, hi posem mig got de vi ranci i les patates escapçades.
- Cobrim les patates amb el fumet que hem preparat.
- A mitja cocció de les patates, afegim el congre a rodanxes i ho deixem bullir 10 minuts més.
- Rectifiquem de sal i pebre.
- Emplatem amb l'allioli negat.