Suquet de congre: cuina de pescadors

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Congre

    Patates

    Alls

    Tomàquet de penjar

    Polpa de nyora

    Vi ranci

    Allioli negat

    Sal i pebre

    Oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Netegem un congre i separem la part central del peix del cap i la cua.
  2. Cobrim amb aigua el cap i la cua per fer-ne un fumet de peix, que haurà de bullir a alta temperatura.
  3. La part central la tallem a rodanxes i la reservem.
  4. En una cassola fem un sofregit amb els alls, el tomàquet de penjar ratllat i la polpa de la nyora. 
  5. Si afegiu ceba al sofregit, l'haureu de deixar al foc una mica més de temps perquè es caramel·litzi.  
  6. Quan tinguem el sofregit, hi posem mig got de vi ranci i les patates escapçades.
  7. Cobrim les patates amb el fumet que hem preparat.
  8. A mitja cocció de les patates, afegim el congre a rodanxes i ho deixem bullir 10 minuts més.
  9. Rectifiquem de sal i pebre.
  10. Emplatem amb l'allioli negat.
Anar al contingut