Suquet de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de llagostins sense pelar
1,5 l d'aigua mineral
150 g de pa sec
2 pastanagues
2 cullerades de pasta de tomàquet
2 grans d'all
1 porro
1 fulla de llorer
1 cullerada de pebre vermell picant
Anís sec
Julivert
Vi ranci
Fonoll
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem 1 kg de llagostins i els en traiem els budells.
- Reservem les cues a la nevera en tàper i a sobre de paper sulfurat.
- Daurem en una cassola els caps i les cues dels llagostins.
- Rentem i pelem un porro i dues pastanagues. Ho tallem tot ben menut.
- Posem les verdures a la cassola de les closques i les daurem a foc baix durant 15 minuts
- Pugem el foc i hi afegim anís sec, una fulla de llorer i dues cullerades de pasta de tomàquet.
- Ho cobrim amb 1.500 ml d'aigua mineral i unes quantes branquetes de julivert, i un cop ha arrencat a bullir ho deixem a foc lent durant 30 minuts.
- Hi apaguem el foc i deixem reposar el brou 10 minuts.
- Traiem els llagostins de la nevera i els tallem de llarg, en dues meitats.
- Posem una paella al foc amb una mica d'oli OVE i hi fem ballar dos alls laminats.
- A la mateixa cassola marquem els llagostins, hi afegim sal i un cop marcats els reservem.
- Afegim oli OVE a la mateixa cassola on hem marcat els llagostins.
- Trossegem 150 g de pa sec.
- Sofregim el pa sec a la mateixa cassola dels alls i hi afegim 1 cullerada depebre vermell fumat picant i un raig de vi ranci.
- Colem el brou reposat a dins de la cassola del pa i ho portem a ebullició.
- Traiem la cassola del foc i triturem el suquet amb el túrmix.
- Servim els llagostins en un plat i/o bol i els cobrim amb el suquet. Ho rematem amb fonoll i pebre negre.