Suquet de lluç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teres Albiol (biòloga de Barcelona)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de lluç
  • 16 musclos
  • 1 tassa de fumet del cap
  • 3 patates
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • un grapat d'ametlles
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 bitxo
  • pebre vermell dolç
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, feu un fumet amb el cap del lluç: cobriu d'aigua les espines i el cap del lluç i feu-ho bullir durant 20 minuts. Mentrestant, per fer la picada, piqueu en un morter un gra d'all sencer amb una mica de sal. Després, poseu-hi el julivert i les ametlles i seguiu-ho picant fins a obtenir una mena de pasta. Seguidament, afegiu-hi els tomàquets madurs rallats, barregeu-ho tot bé, poseu la picada en una cassola amb una mica d'oli ja calent i enrossiu-ho una mica. A continuació, coleu el fumet, reserveu-lo, tireu el bitxo i el pebre vermell a la cassola de la picada, remeneu-ho, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les patates, prèviament pelades i esqueixades, tapeu la cassola i deixeu-ho coure. Un cop les patates sigui gairebé cuites, poseu-hi els talls de lluç i els musclos, amb les closques ben netes, i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts fins que el lluç sigui cuit i els musclos s'hagin obert. I ja per acabar, ja podeu servir el lluç en la mateixa cassola.
Anar al contingut