Suquet de rap i mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet: hidrats de carboni (patata), proteïnes (rap), verdures crues (mongeta tendra) i greixos saludables (oli), per això pot ser un plat únic complet.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de rap filetejat (1 rap de 2 kg)
300 g de mongeta tendra
300 g de patata Red Pontiac
2 porros
1 pastanaga
1 cabeça d'alls
2 grans d'all
1 fulla de llorer
oli OVE
pebre vermell
vi ranci
julivert
sal
llima
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Rentem un rap de 2 kg o bé comprem dos filets de rap que facin uns 500 g. Reservem a la nevera en un tàper els filets embolicats amb paper sulfurat.
- Blanquegem el cap net i l'espina central del rap en un bol amb aigua i sal.
- Tallem a bresa 1 pastanaga i 2 porros i els posem en una olla amb 1 fulla de llorer i julivert. Afegim el cap del rap i l'espina blanquejats i ho deixem a foc baix 20 minuts. Després ho deixarem reposar tapat 20 minuts més.
- Colem el fumet i l'escalfem en un pot.
- Pelem i escapcem 300 g de patata Red Pontiac i les saltem en una cassola amb oli OVE i una cabeça d'alls tallada pel mig.
- Hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ofeguem amb un raig de vi ranci. Evaporem l'alcohol.
- Hi afegim el fumet i ho deixem a foc baix durant 30 minuts.
- Tallem 300 g de mongeta tendra al llarg en tires fines.
- Afegim la mongeta tallada a la cassola al cap de 25 minuts i la deixem coure 5 minuts.
- Traiem el tàper del rap de la nevera i el tallem a mida mossegada. L'afegim a la cassola 2 minuts després de la mongeta i ho deixem coure 3 minuts més.
- Per fer un allioli negat posem en un morter 2 grans d'all i els aixafem. Hi afegim oli OVE i ho remenem amb la mà de morter sense que ens lligui.
- Ho servim afegint-hi julivert picat, l'allioli negat per sobre i suc de llima.