Suquet de rogers amb cansalada
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El roger o moll és un peix semigràs (a mig camí del blanc i del blau), molt saborós i apreciat. La tardor és el millor moment per menjar-ne i destaca per ser un dels aliments més rics en iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
800 g de filets de roger
100 g de ceba ja rossa
50 g de cansalada de porc
20 g d'ametlles salades i fregides
800 ml de fumet
400 ml de brou de porc
4 tomàquets de penjar
3 grans d'all
3 patates kennebec
Pebre negre
Oli
Sal
Vi ranci
2 bitxos secs
Julivert arrissat
Farigola
Fonoll marí
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal a 800 g de rogers. Posarem 100 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts i els submergirem. Ho portarem a la nevera.
- Escapcem 3 patates kennebek i les reservem en un bol amb aigua.
- Posarem una cassola al foc i hi afegim 100 g de ceba ja rossa, 3 grans d'all escalivats i una mica d'oli si calgués.
- Afegim a la cassola unes tiges de julivert tallat petit i 2 bitxos secs. Ho sofregim conjuntament.
- Aboquem a la cassola un raig de vi ranci.
- Un cop l'alcohol s'ha evaporat, hi posarem les patates que teníem reservades, 4 tomacons ratllats, sal i pebre. Ho sofregim fins que quedi sec.
- Aboquem a la cassola 800 ml de fumet calent, 400 ml de brou de porc calent i una mica de farigola.
- En un morter hi posem 20 g d'ametlles salades i fregides i les matxuquem. Afegim la picada a la cassola i ho coem uns 20 minuts.
- Eixuguem els rogers i els posem a dins la cassola amb 50 g de cansalada per sobre. Apaguem el foc i deixem que es coguin 2 minuts amb la calor residual.
- Posarem una ració de suquet en un plat amb una mica de fonoll marí per sobre.