Suquet de rogers amb cansalada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El roger o moll és un peix semigràs (a mig camí del blanc i del blau), molt saborós i apreciat. La tardor és el  millor moment per menjar-ne i destaca per ser un dels aliments més rics en iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

    800 g de filets de roger 

    100 g de ceba ja rossa 

    50 g de cansalada de porc 

    20 g d'ametlles salades i fregides 

    800 ml de fumet 

    400 ml de brou de porc 

    4 tomàquets de penjar 

    3 grans d'all 

    3 patates kennebec 

    Pebre negre 

    Oli 

    Sal 

    Vi ranci 

    2 bitxos secs 

    Julivert arrissat 

    Farigola 

    Fonoll marí 

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a 800 g de rogers. Posarem 100 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts i els submergirem. Ho portarem a la nevera.  
  2. Escapcem 3 patates kennebek i les reservem en un bol amb aigua. 
  3. Posarem una cassola al foc i hi afegim 100 g de ceba ja rossa, 3 grans d'all escalivats i una mica d'oli si calgués. 
  4. Afegim a la cassola unes tiges de julivert tallat petit i 2 bitxos secs. Ho sofregim conjuntament. 
  5. Aboquem a la cassola un raig de vi ranci. 
  6. Un cop l'alcohol s'ha evaporat, hi posarem les patates que teníem reservades, 4 tomacons ratllats, sal i pebre. Ho sofregim fins que quedi sec. 
  7. Aboquem a la cassola 800 ml de fumet calent, 400 ml de brou de porc calent i una mica de farigola.  
  8. En un morter hi posem 20 g d'ametlles salades i fregides i les matxuquem. Afegim la picada a la cassola i ho coem uns 20 minuts. 
  9. Eixuguem els rogers i els posem a dins la cassola amb 50 g de cansalada per sobre. Apaguem el foc i deixem que es coguin 2 minuts amb la calor residual. 
  10.  Posarem una ració de suquet en un plat amb una mica de fonoll marí per sobre. 
Anar al contingut