Suquet de sorell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El sorell, tot i que és poc valorat, té molt bon gust, és econòmic i de gran valor nutritiu. Com la sardina, és un peix blau, per tant aporta greixos saludables i proteïnes de gran valor nutricional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 sorells grossos
300 g de colirave
300 g de patata morada
30 g d'ametlles torrades
4 tomàquets de penjar
3 grans d'all
2 nyores
2 cebes
1/2 llimona
150 ml de vi blanc
1 raig d'anís dolç
Julivert
Llorer
Sal
Pebre negre
Oli OVE
Safrà
PREPARACIÓ
- Podem demanar a la peixateria que ens preparin el sorell en filets i, si no, ho podem fer nosaltres. No és gaire feina si tenim els ganivets esmolats.
- Posem els filets en un recipient i els cobrim amb paper sulfurat.
- Tapem el recipient i guardem el peix a la nevera.
- Posem els caps sense les brànquies i les espines dels sorells en una safata per al forn.
- Tallem 1/2 llimona a rodelles i l'afegim a la safata.
- Tallem dues cebes a rodelles i les afegim a la safata.
- Hi posem una fulla de llorer i 150 ml de vi blanc.
- Fiquem la safata al forn 15 minuts a 200º.
- Passat el temps, tirem tot el contingut de la safata en una olla i hi arrenquem el foc.
- Hi afegim 1 manat de julivert i 1 litre d'aigua mineral.
- Ho coem tot 15' minuts a foc lent. Passats els 15 minuts, hi apaguem el foc i deixem que reposi un mínim de15 minuts més.
- Un cop reposat, ho colem per obtenir-ne un caldo de peix.
- Hidratem amb aigua tèbia i durant 15 minuts dues nyores.
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
- Tallem 2 grans d'all a la microbrunesa.
- Afegim l'all a la cassola amb l'oli.
- Ratllem 4 tomàquets de penjar i en colem la polpa directament a la cassola.
- Traiem la polpa de les nyores i ho tirem a la cassola. Hi afegim un raig d'anís dolç.
- Deixem que se n'evapori l'alcohol al foc.
- Afegim el brou colat a la cassola.
- Netegem i pelem 300 grams de patates morades. Les esqueixem i tirem a la cassola.
- Netegem i pelem 300 grams de colirave.
- L'esqueixem i l'afegim a la cassola.
- Salpebrem el contingut de la cassola.
- Ho coem tapat, 20 minuts, a foc mitjà.
- Recuperem de la nevera els filets de sorell i els tallem a mida de mossegada. Aprofitem el tall per revisar que no hi hagin quedat espines.
- Afegim els talls de sorell a la cassola.
- Ho coem 3 minuts a foc baix sense tapar-ho.
- En un morter posem un gra d'all pelat, un bri de safrà, 30 grams d'ametlles torrades, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç i un raig d'oli OVE.
- Ho matxuquem tot amb el morter.
- Afegim la picada a la cassola.
- Ho integrem tot i ho deixem coure un minut.
- I ho servim.