Tabulé amb cirerols i dàtils
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els tomàquets aporten licopè, un nutrient amb efecte antioxidant que es potencia quan es cuina, com és el cas de la recepta.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g cuscús
400 ml aigua
20 tomàquets cirerol
4 dàtils medjoul
Un quart de cogombre
1 gra d'all
1 culleradeta pebre piri piri
Menta
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb 400 ml d'aigua mineral i fem que arrenqui a bullir. Mentrestant, posem en un recipient ample que tingui tapa 300 g de cuscús i el repartim bé.
- Quan l'aigua bull, afegim un raig d'oli i l'aboquem sobre el cuscús distribuint-la bé. Afegim un polsim de sal, tapem i deixem reposar 5 minuts.
- Aprofitem aquests minuts per posar una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Aixafem un gra d'all i l'incorporem a la paella.
- Rentem 20 tomàquets cirerol i els tallem per la meitat. Els afegim a la paella amb un polsim de sal i mitja culleradeta de pebre piri piri. Saltem els tomàquets uns minuts a foc mitjà.
- Traiem els tomàquets del foc i els reservem en un bol gran.
- Passats els 5 minuts, destapem el cuscús i el remenem amb una forquilla perquè no quedin grans enganxats. Deixem que es refredi.
- Traiem el pinyol a 4 dàtils medjoul, els tallem a daus petits i els afegim al bol on tenim els tomàquets.
- Agafem unes fulles de julivert i de menta i les piquem una mica amb un ganivet. Ho incorporem al bol
- Rentem un cogombre, tallem un quart, i el fem a daus petits. Si la pell del cogombre és molt gruixuda, es pot pelar. Un cop tallat, l'afegim al bol.
- Acabem el tabulé incorporant el cuscús al bol i barrejant amb una cullera perquè quedi tot ben integrat.
- Rectifiquem de sal, afegim un raig d'oli OVE i unes fulletes de menta com a decoració. I recepta enllestida.