Tabulé amb cirerols i dàtils

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els tomàquets aporten licopè, un nutrient amb efecte antioxidant que es potencia quan es cuina, com és el cas de la recepta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g cuscús 

    400 ml aigua 

    20 tomàquets cirerol 

    4 dàtils medjoul 

    Un quart de cogombre 

    1 gra d'all 

    1 culleradeta pebre piri piri 

    Menta 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc amb 400 ml d'aigua mineral i fem que arrenqui a bullir. Mentrestant, posem en un recipient ample que tingui tapa 300 g de cuscús i el repartim bé. 
  2. Quan l'aigua bull, afegim un raig d'oli i l'aboquem sobre el cuscús distribuint-la bé. Afegim un polsim de sal, tapem i deixem reposar 5 minuts. 
  3. Aprofitem aquests minuts per posar una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Aixafem un gra d'all i l'incorporem a la paella. 
  4. Rentem 20 tomàquets cirerol i els tallem per la meitat. Els afegim a la paella amb un polsim de sal i mitja culleradeta de pebre piri piri. Saltem els tomàquets uns minuts a foc mitjà. 
  5. Traiem els tomàquets del foc i els reservem en un bol gran. 
  6. Passats els 5 minuts, destapem el cuscús i el remenem amb una forquilla perquè no quedin grans enganxats. Deixem que es refredi. 
  7. Traiem el pinyol a 4 dàtils medjoul, els tallem a daus petits i els afegim al bol on tenim els tomàquets. 
  8. Agafem unes fulles de julivert i de menta i les piquem una mica amb un ganivet. Ho incorporem al bol 
  9. Rentem un cogombre, tallem un quart, i el fem a daus petits. Si la pell del cogombre és molt gruixuda, es pot pelar. Un cop tallat, l'afegim al bol. 
  10. Acabem el tabulé incorporant el cuscús al bol i barrejant amb una cullera perquè quedi tot ben integrat. 
  11. Rectifiquem de sal, afegim un raig d'oli OVE i unes fulletes de menta com a decoració. I recepta enllestida.
Anar al contingut